Humble One is elektro-SUV die wil profiteren van zonne-energie

Humble Motors One 2021

Los Angeles is een nieuwe autobouwer rijker, want Humble Motors wil met de One een elektrisch SUV op de markt brengen die via uitklapbare zonnepanelen tot 95 kilometer aan actieradius per dag moet kunnen bijladen. Daarnaast heeft de One dik 1.000 pk en 800 km aan range. En o ja, Humble zoekt uiteraard volop naar investeerders. Een gevalletje vaporware?

De voorbije tien jaar hebben we geen gebrek gehad aan start-ups die een elektrische auto op de markt wilden brengen. Zonder twijfel met dank aan het succes van Tesla. De laatste in rij is Humble Motors, een nieuwe start-up uit Los Angeles die met behulp van de nodige slimme koppen een elektrische SUV op de markt wil zetten. Het unieke verkooppunt? De One maakt uitvoerig gebruik van zonnepanelen om gratis bij te laden.

800 km range

Humble Motors is daarbij niet de eerste "autoproducent" die experimenteerde met zonnepanelen. Toyota doet het bijvoorbeeld met haar Prius PHEV en kwam na uitvoerig onderzoek tot de vaststelling dat zo'n zonnepaneel op het dak in het beste geval goed was om de airco matig te gebruiken. Desalniettemin gelooft Humble Motors er in dat zo'n set zonnepanelen maar liefst tussen de 30 tot 95 kilometer aan extra actieradius per dag moet zorgen. Doen we dan een voorzichtige schatting, dan gelooft Humble Motors dat zonnepanelen bovenop een auto in staat moeten zijn om dagelijks tot 20 kWh op te wekken. Als je weet dat een gemiddeld geleverd zonnepaneel in België idealiter zo'n 0.5 kWh per dag op kan wekken. Tja.

Humble Motors One 2021

Hoe dan ook, dromen staat vrij. Want wie weet wat voor hypermoderne panelen op deze One liggen. Sterker nog, Humble Motors spreekt over uitklapbare vleugels om het oppervlakte van panelen te vergroten tot 7 (!) vierkante meter. Om investeerders nog harder te verleiden pakt het bedrijf verder uit met een vermogen van 1.020 pk en een range van 800 kilometer via een nog niet nader omschreven accupakket. Naast investeren kan je nu ook al zo'n Humble One bestellen via een aanbetaling van zo'n 250 euro. Loopt alles goed - kuch - dan zou deze Humble One in 2025 op je oprit verschijnen. Benieuwd of we ooit nog van deze Humble gaan horen. Proof us wrong, Humble!

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws