IAA verhuist van Frankfurt naar München in 2021

-

De kogel is door de kerk, de dichtsbijzijnde buitenlandse autoshow verhuist van Frankfurt naar München. Het lijkt erop dat vooral de Duitse automerken daar blij mee zijn.

De Duitse organisatie VDA die instaat voor het grootste Duitse autosalon IAA heeft bekend gemaakt dat de International Motor Show vanaf 2021 in München zal plaatsvinden. München was naast Hamburg en Berlijn de betere kandidaat, omdat de locatie van de beurs dicht bij het stadscentrum zou plaatsvinden.

vonken voor mobiliteit

Hoewel de IAA van een autosalon naar een mobiliteitssalon wil evolueren, is BMW toch één van de eerste merken die haar blijdschap uitdrukt. Toch zal vanwege een tanende interesse van autoconstructeurs allerlei de insteek van de IAA moeten veranderen. De nieuwe locatie is daar volgens de organisatie de ideale start voor. Nog volgens de organisatoren ademt München automobielfascinatie en is de komst van de IAA de vonk die het vuur van een smart city met slimme mobiliteitsoplossingen en verkeersideeën moet doen ontvlammen.

De IAA verdwijnt dus uit Frankfurt, na 70 jaar daar haar vaste stek te hebben gehad. De laatste jaren kwamen er echter steeds minder bezoekers. Vorige editie waren dat er 560.000, amper 10 procent meer dan het veel kleinere autosalon in Brussel.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Ben 13:47
afbeelding van Ben

Ik wil graag deze autoshow bezoeken.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws