Mazda op het Autosalon Brussel 2020: MX-30

mazda autosalon brussel 2020

Bij Mazda halen ze het doek van de MX-30 voor een Europese première. Een dikke primeur, want de MX-30 is de eerste elektrische Mazda in productie.

Mazda staat er om gekend om alles op haar eigen manier aan te pakken. Lang hielden ze de boot van de hybride en elektrische modellen af en ook de diesels hebben moeten vechten voor een plaatsje in het gamma. Mazda is ook het merk dat met de SkyActiv-X motor een benzinemotor aanbiedt die de positieve eigenschappen van een diesel bezit.


Koop HIER je E-Ticket voor het Autosalon van Brussel 2020!


mx & cx

In Brussel hebben ze de MX-30 bij, als eerste elektrische Mazda. Hij lijkt uiterlijk wat op de CX-30, die dan weer als coupé-crossover door het leven gaat. Verwar hem echter niet met de kleinere CX-3, want beide wagens liggen ver uit elkaar. Nee, dan heeft de CX-30 meer gemeen met een CX-5, die je overigens ook op de Mazda stand kan terugvinden. Het maakt de keuze er alvast niet makkelijker op. Eén ding ligt vast, als je een Mazda kiest, laat het dan een rode zijn. Want de rode kleur die Mazda aanbiedt is de mooiste die we de afgelopen jaren zagen.

mazda autosalon brussel 2020

Verder ook op de stand: de eeuwige Mazda 6 en MX-5, de al even grote rots Mazda 3, de Mazda 2 in Okinami-versie, een speciale editie met eigen accenten.

mazda autosalon brussel 2020

Mazda toont haar appeltjesrode wagens in Paleis 6, recht tegenover Mitsubishi en naast Jaguar. Alle praktische informatie over het autosalon 2020 kan je vinden in ons overzichtsartikel.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws