Opgelet voor "visitekaartjes" op je wagen

Kaartje-op-wagen-2dehands

De Groepering van de Handelaars in tweedehandse Voertuigen (GVO) waarschuwt voor de kaartjes die worden achtergelaten op je voorruit. Die visitekaartjes van "garages" zijn veelal dubieus en niet zonder gevaar.

De kans is groot dat je het zelf ook ooit al hebt meegemaakt. Bij het terugkomen van een dagje shoppen ligt er een kaartje onder je ruitenwisser waarop staat dat een handelaar in 2dehandswagens je wagen wil kopen.

Volgens de VGO zijn die kaartjes meestal afkomstig van niet-officiële handelaars in tweedehandsvoertuigen. "Er zijn maar weinig echte professionals die zo werken", vertelt Daniel Labours, algemeen secretaris van de Groepering van de Handelaars in tweedehandse Voertuigen tegen De Redactie.

Ingaan op zo'n aanbieding is meestal geen goed plan. Soms bestaat de telefoonnummer gewoon niet. Verkoop je wel je wagen via deze techniek, dan is de kans groot dat je je geld maar gedeeltelijk of helemaal niet ziet.

Heeft iemand van jullie ervaring met deze techniek? Laat het weten in de comments.

Laatst gepubliceerd

Reacties (12)

Plaats een reactie
berre 13:27
afbeelding van berre

Heb altijd gedacht dat deze kaartjes een "excuus" waren voor mensen met onzuivere bedoelingen om minder opvallend de wagen en vooral de inhoud te kunnen bekijken...

berre 13:27
afbeelding van berre

Alfred was me voor :-)

Yannick 15:27
afbeelding van Yannick

heb ook gehoord dat er veel van die nummers zijn die u doorverbinden en zo soort van collect call maken zonder dat je't weet 4 a 5 euro per minuut aftikken...

Cliff Haerden 17:14
afbeelding van Cliff Haerden

Bestaat al jaren en zijn inderdaad zo goed als altijd mensen die gewoon even komen testen of je auto wel dicht is en indien niet er gewoon alles uit halen.

Wim 18:13
afbeelding van Wim

dit voorbeeld kaartje valt nog mee, meestal is het in abominabel Nederlands en @alfred: dat wist ik nog niet eerlijk gezegd, makes sense

het geheim van het mysterie 22:34
afbeelding van het geheim van het mysterie

Heb al meegemaakt dat ik in Brussel naar het autosalon ging met mijn spiksplinternieuwe auto (duidelijk herkenbaar aan de recente nummerplaat). En idd.; bij terugkeer zaten achter de ruitenwisser meerdere kaartjes, ook tussen de rubberdichting van het raam en het portier. Alsof ik mijn nieuwe auto zou verkopen.... dit is zoals anderen al opmerkten een manier om te controleren of hij goed op slot staat.

Sven 23:12
afbeelding van Sven

Ook met onze testwagens is dat schering en inslag. En als je dan echt belt, doen ze zo'n belachelijk laag bod dat je toch gewoon inlegt.

Tsaxpina 20:48
afbeelding van Tsaxpina

Ronse shoppingcentrum lag vol gisteren

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws