Deze MG EXE181 kan wel eens de snelste EV ter wereld worden

MG EXE181 Concept 2024

Zeg je 'MG', dan zeg je misschien niet meteen 'hypercar' maar dat wil niet zeggen dat het merk ons niet kan verbazen. Zo sturen ze een paar eerste beelden de wereld in van de EXE181 en dat is een zuiver elektrische conceptcar die de grenzen van de aerodynamica en de snelheid wil aftasten.

In aanloop naar het autosalon van China stelt MG een wel heel onverwachte conceptcar voor. Moet je de komende week toevallig in Beijing zijn, dan kan je deze speciale hypercar er gaan bewonderen. En speciaal is hij zeker, want de EXE181 kan wel eens de snelste EV ter wereld worden.

Aerodynamisch wonder

Laten we beginnen met de aerodynamica, een terrein waarop de EXE181 echt schittert. Dat valt er ook meteen aan te zien want zijn aalgladde koetswerk plooit zich strak rond de bestuurder, die centraal in een raceharnas vastgesnoerd zit. Met een indrukwekkende luchtweerstandscoëfficiënt van slechts 0.181 overtreft deze conceptcar dan ook alles dat je althans op de openbare weg kan vinden. Enkel een paar andere studiemodellen — zoals de Mercedes Concept EQXX — doen het nog net iets beter, maar aerodynamica is in dit geval slechts een deel van het verhaal.

MG EXE181 Concept 2024

Naast extreem gestroomlijnd is de MG EXE181 ook extreem krachtig, al willen ze bij MG over de technische details niet veel kwijt. Volgens de geruchten zou de auto worden aangedreven door maar liefst vier elektromotoren en wel 1.000 pk aan vermogen bieden en het resultaat laat zich dan ook voelen. Hij sprint van 0 naar 100 km/u in slechts 1,9 seconden maar een topsnelheid willen ze bij MG niet aan onze neus hangen. De kans is echter groot dat ze die nog zelf willen aftasten want op zijn sociale media doet het merk uitschijnen dat het met de EXE181 aast op een snelheidsrecord.

De kans is dan ook groot dat we deze MG nooit op de openbare weg zullen zien, hoe vet dat ook zou zijn. We leren meer over zijn intenties tijdens het autosalon van China, dat komende donderdag van start gaat in Beijing.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws