Nissan Hyper Tourer Concept toont dat elektrische MPV’s er zijn om te blijven (2023)

Nissan Hyper Tourer Concept 2023

Nissan heeft alweer een conceptcar voorgesteld voor de Japan Mobility Show, en dat is deze keer geen SUV. Deze Hyper Tourer Concept is namelijk een heuse monovolume, maar schrijf hem daarom niet af. Zo beschikt hij over een innovatief elektrisch platform, inclusief solid state-batterijen.

Geloof het of niet, maar de ooit nog noodlijdende MPV lijkt wel aan een tweede leven begonnen. Dat is dan echter geen leven meer als gezinsbus maar eerder als luxetransport, vooral in elektrische vorm. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de pas gelekte Volvo EM90, de Maxus MIFA9 of zelfs de Volkswagen ID. Buzz en maak ons wijs dat die nog gericht zijn op gezinnen… En dat maakt Nissan nog eens overduidelijk met zijn nieuwste studiemodel.

Bloedserieuze MPV

Dit is namelijk de Hyper Tourer Concept, alweer de derde van vier elektrische conceptcars die Nissan eind deze maand zal meenemen naar de Japan Mobility Show. Heb je je lenzen echter nog niet in, dan had je misschien wel kunnen denken dat dit een studiemodel van Volkswagen was. Zo pronkt deze Nissan Multivan-gewijs met een tweekleurig koetswerk, dat in dit geval gescheiden wordt door een LED-strip die over de complete koets doorloopt. Vooraan lijkt die zowaar het startpunt te vormen van een soort neusspoiler — want een echte grille heeft dit ding natuurlijk niet. Nissans Hyper Tourer Concept is namelijk zuiver elektrisch, al mogen we over de aandrijflijn enkel weten dat die twee elektromotoren combineert met de heilige graal in elektroland: een solid state-accu.

Nissan Hyper Tourer Concept 2023

Die techniek zit volgens Nissan allemaal verstopt onder de bodemplaat, waardoor de overige ruimte in deze MPV integraal richting de inzittenden kan gaan. Zo vind je er vier comfortabele stoelen waarvan de voorste twee gedraaid kunnen worden wanneer de Hyper Tourer autonoom rijdt — want dat kan in Nissans toekomst dus ook al. De passagiers kunnen dan gezellig babbelen, kaarten of natuurlijk bloedserieus vergaderen. Net als de hipster-crossover en de lifestyle-offroader die Nissan eerder al in deze reeks onthulde, krijgt de Hyper Tourer namelijk een Anime-mascotte en dat is in dit geval een succesvolle zakenvrouw compleet met broekpak en bedenkelijke blik. Laat het dus geweten zijn: MPV’s zijn niet meer alleen voor brave mamaatjes.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws