Tripletest: BMW Z4, S 1000 R en R 1200 R (VIDEO)

rijtest-bmw-roadsters

Samen met de heren van Maxxmoto sloegen we de handen in elkaar om het roadstergamma van BMW aan de tand te voelen, zowel op autovlak als op motorrad-gebied. Wat nu het plezantste is?

Laten we meteen met de deur in huis vallen, de motorkennis is op onze redactie dun gezaaid en de motorrijbewijzen nog dunner (ééntje om specifiek te zijn). Waardoor we geen enkel idee hadden over wat het ging toen de collega's op de proppen kwamen met een 'S 1000 R' en 'R 1200 R'. Het hadden evengoed lange-afstandsraketten kunnen zijn vanuit het Midden Oosten. Weten wij veel waarmee Maxxmoto.be dagelijks mee bezig is.

De realiteit ligt toch iets dichter dan wel zelf dachten, want beide BMW-motoren zijn inderdaad in staat om als een bende raketten er van door te suizen. Enkel dat lange-afstands-deeltje klopt niet helemaal, want na elke sportief genomen bocht in tweede diende een verplicht tankbeurt zich aan. Niets van dat bij onze trouwe vierwieler. Hoewel onze voorkeur uit ging naar een M235i (kwestie van de jongens helemaal het snot voor de ogen te kunnen rijden) moesten we in dat roadstersegment blijven. Denk je BMW en roadster, dan kom je spontaan bij de Z4 uit.

Kranig oudje

Al was er nog een andere reden om de Z4 vanonder het stof te halen, want de Duitse cabrio zit in de diepe winter van zijn carrière. Zo diep, dat bij de tijd dat dit artikel gepubliceerd wordt de productie waarschijnlijk ten einde is gelopen. Zie het dan ook als een uitzwaaimomentje voor de tweede generatie die in 2009 ten tonele verscheen.

Daarvoor geen zingende zes-in-lijn, wel de 28i... een viercilinder dus. Want tegenwoordig moet er al een 3 vooraan staan om nog van 6 cilinders te kunnen spreken bij BMW. Al klopt zelfs die logica niet meer, kijken we naar de facelift van de 3 Reeks, dan spreek je pas bij de 40i van een zes-in-lijn.

rijtest-bmw-roadsters

Maar we wijken af, de Z4 28i SDrive dus. Met 245 pk en 350 Nm uit een geblazen viercilinder. Cijfers die het duootje motorfietsen in hun onderbroekje zet. Want de strafste van de twee, de S 1000 R, beschikt over amper 160 pk en -proest- een petieterige 112 Nm. Al zeult die natuurlijk amper 250 kilogram mee. De Z4? 1.3 ton. Ouch.

Dat stuurgevoel

Het resultaat? Twee motoren en een cabrio die best aan elkaar gewaagd zijn. Niet rechtdoor, want dan verdwijnen S en R richting de horizon (liefst nog met een wheelie). Eenmaal het landschap wat meer bochten voor de wielen smijt neemt de Z toch het voortouw. De vierwieler ligt namelijk als een droom op de weg en het stuurgevoel... ooh het stuurgevoel.

rijtest-bmw-roadsters

Een compleet raadsel is het waarom BMW anno 2016 zo zit de prutsen met haar elektronische stuurbekrachtiging terwijl ze er met de Z4 al zo boenk op zaten. We zouden zelfs zo ver durven gaan als stellen dat de Z4 28i een uit de kluiten gewassen Mazda MX-5 is. Jep, aan complimenten geen gebrek.

Conclusie

Een laatste groet aan de Z4, met de S 1000 R en R 1200 R in zijn kielzog op de bochtige wegen van Houyet. Een triootje waarvan het rijplezier afdruipt. Moeten we dan toch één van de drie kiezen als levenspartner, dan gaan we voor de Z4 (of wat had je gedacht). Want door al het nieuwe geweld waren we al vergeten hoe geconserveerd 'ie is gebleven met de jaren. Hopelijk kan de opvolger die samen met Toyota wordt ontwikkeld de fakkel waardig over nemen.

rijtest-bmw-roadsters
Auteur: Yves
Reacties: 6 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
John 21:34
afbeelding van John

Hoe snel de Z4 in de bochten ook mag zijn, bochten en 2-wielers zijn nog steeds de ultieme fun combinatie waar in mijn ogen geen enkele 4-wieler tegenop kan.

Techno Patat 22:55
afbeelding van Techno Patat

Da's waar! Maar ik moet ook zeggen, ik kom af en toe eens op de Ring en er gaat geen weekendje voorbij zonder dat er een zwaargewonde moto afgevoerd wordt...

Fun is het allesinds, maar geef mij toch maar de 4-wieler. Ik heb (als klein irritant eigenschapje)als het heel erg leuk wordt namelijk nogal de neiging van grenzen op te zoeken, en ik kom ze liever tegen met anderhalve ton staal rond mij dan 200kg onder mij :D!

Zelfkennis het begin van alle wijsheid, ik ga het dus houden op 50 jaar redelijk veel autoplezier ipv een paar jaar heel veel moto plezier :P!

John 12:28
afbeelding van John

Ik ken het gevoel. Ik kon op den duur niet meer "normaal" met de moto rijden, gas open waar het kon. Dus dan maar verkocht voor mijn vrouw weduwe zou worden :-)

Trouwens, naar waar voeren ze zwaargewonde moto's af? :-p

Techno Patat 03:25
afbeelding van Techno Patat

Naar een crimineme garage die er schandalig veel geld voor vraagt eer je 'em terugkrijgt :P!

De zwaargewone motoRIJDER naar het ziekenhuis :D.

(Mompelt iets over wijsneus) :D.

Glenn 09:01
afbeelding van Glenn

Als het op sensaties en smile-per-mile aankomt gaat er niks boven een motorfiets.
Trouwens , zo'n S1000R wordt opgegeven voor 207kg volgetankt. Je kunt bijna nergens het volle vermogen van dat ding aanspreken, maar oh zo verslavend ;-)

BART PJ 02:54
afbeelding van BART  PJ

TEST ? OK
TESTRESULTATEN ? ...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws