5 auto's die er slechter uitzagen na de facelift

In de autowereld zijn facelifts een noodzakelijk kwaad. Om de carrière van een model wat te rekken wordt het gezicht bijgewerkt, terwijl de grote lijnen van de auto behouden blijven. Net als bij een botoxkuur loopt dat wel eens mis

We gingen dan ook op zoek naar de facelifts die misliepen in de afgelopen jaren. In de jaren 90 bleek het design van de wagens het meest uitgesproken te veranderen bij de Life Cycle Impulse, zoals ze het zo mooi noemen.

Fiat Multipla

De Fiat Multipla, hij pas zowat in elk lijstje dat we kunnen verzinnen. Dat moet je hem nageven. Nadat de tekenaars een erg controversieel design uit hun pen toverden, bleek de grote massa het resultaat niet te kunnen appreciëren. Bij de facelift werd dan ook voor een veel neutraler design gekozen, al werd de auto-uit-auto look wel behouden. De neus, die nam hij over van de Fiat Idea, al verwachten we niet dat je je dat model nog herinnert.


Hyundai Coupé

Bij Hyundai deden ze net het omgekeerde van Fiat. De Coupé kwam op de markt als een redelijk braaf ogende sportieve tweedeurs. Bij de facelift in 1999 pasten ze het design aan en gaven ze hem vier ronde koplampen, zoals de trend was in die periode. Het gaf hem een erg vreemde look.


Honda NS-X

De Honda NS-X is een icoon. Laatst vertelden we je nog dat hij 30 jaar is geworden. Maar zoek je zo'n icoon, koop dan de eerste modellen, want Honda vond het een goed idee om de koplampen aan te passen en de klaplampen weg te halen. Bedank daar maar Amerika voor, die met hun veiligheidseisen zowat elk strak ontwerp wel naar de vuilbak durven verwijzen.


Ferrari Testarossa

Ook bij Ferrari hadden ze het niet zo geniale idee om de iconische Testarossa een facelift te geven. De 512 TR - van TestaRossa - viel mee en was een modernisering van het originele model. Het was bij de 512 M - van Modificato - dat ze de mist in gingen. Vooraan werden de klaplampen weggehaald, achteraan werden de kleine lichtblokken vervangen door twee maal twee ronde lampen. Gelukkig werden er van de 512 M maar 501 exemplaren gebouwd, op en totaal van meer dan 10.000 Testarossa's.


Maserati 3200 GT / Coupé

Maserati zette zichzelf in 1998 weer op de kaart door de 3200 GT te presenteren als opvolger van de Ghibli. De wagen kreeg als eerste productiemodel ter wereld led-achterlichten. De boemerangvormige achterlichten werden in 2001 vervangen door meer conventionele exemplaren, vanwege alweer de Amerikaanse veiligheidsstandaarden. Bij die facelift veranderde Maserati de naam ook naar 'Coupé'.


Vielen net buiten de prijzen: de Subaru Impreza 'bugeye', de Skoda Octavia facelift uit 2016, de recente facelift van de Citroën C4 Cactus en de facelift van de Citroën Xsara, de Bangle-butt BMW 7 Reeks, al kan de grille-wissel van de recentste generatie 7 Reeks ook mee in het lijstje. Ook de Fiat Punto van zowel de tweede als de recentste generatie had wat moeite met een facelift. Al kan je dat van veel Italiaanse modellen zeggen, want ook de 147 en 156 kwamen niet zo fijn uit de faceliftkamer.

Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
JRE 10:35
afbeelding van JRE

Renault Clio III: zag er best oké uit tot Renault besliste om wat roostertjes weg te werken en hem een hanglip te geven.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws