5 moderne supercars op het Antwerp Classic Car Event (2022)

Antwerp Classic Car Event Supercars 2022

Het lijkt een contradictie in terminis, moderne supercars op een klassiek auto-event. Wie echter ooit al richting Antwerp Classic Car Event trok (ACCE) weet dat het evenement een groot feest is van oud en nieuw. Met zelfs steeds meer prestigieuze automerken die er een minisalon houden. Dat levert natuurlijk een hoop lekkers op. Kijk even mee!

Moest je het gemist hebben, vandaag en morgen (7 en 8 mei) is het Antwerp Classic Car Event weer in volle galop. Een autofestijn in het park van Brasschaat waar autofans zich kunnen verlekkeren op automobiel goed. Of dat nu oud of nieuw is, de passie is de lijm die generaties bij elkaar brengt. Omdat steeds meer premium automerken hun weg vinden naar het evenement, valt er ook steeds meer modern supercarspul te rapen. En tussen al die oude Porsches, MG's en Ferrari's vormen ze een mooie afwisseling! Kijk even mee naar onze top 5:

Mercedes-AMG GT Black Series

Antwerp Classic Car Event Supercars 2022

Hij mag dan wel al 2 jaar "oud" zijn, met dank aan corona is de kans klein dat je deze meest extreme incarnatie van de AMG GT ooit al in het echt hebt gespot - in de straat of op het autosalon. Dit trackdayspeeltje met nummerplaat puurt 730 pk uit zijn 4.0-liter V8. Daardoor heeft hij amper 9 seconden nodig om... de 200 aan te tikken. Toegegeven, er zijn supercars die dat sneller doen maar deze GT Black Series focust zich niet enkel op rechtdoorprestaties - zoals de knoert van een spoiler wel duidelijk maakt. Dit is een supercar die op circuit zowat alles in het stof laat bijten.


Lamborghini Huracan EVO

Antwerp Classic Car Event Supercars 2022

Zeg niet "facelift" bij Lamborghini. Nee, de Italianen gebruiken liever de term "Evoluzione". Zo ook voor de Hurcan die tegenwoordig door het leven gaat als Hurcan EVO. Tegenwoordig met vierwielsturing en meer schermpraal... maar ook nog steeds met die overheerlijke atmosferische 5.2-liter V10. In deze EVO is dat blok goed voor 640 pk en 600 Nm. Tenslotte nog een Autofans-mening: de Huracan EVO is zowat de enige auto ter wereld die zowat met elke kleur weggeraakt.


Bentley Continental GT Speed

Antwerp Classic Car Event Supercars 2022

Oke, we weten wat jullie denken: kan een luxesloep zoals een Bentley Continental GT een supercar zijn? Wel, in het geval van deze Continental GT Speed durven we daar toch over twijfelen. Niet in het minst door de krachtbron voorin. Deze sierlijke Brit herbergt namelijk een gigantische 6-liter W12 die maar liefst 659 pk en 900 Nm koppel naar de vier wielen mag sturen. Jep, meer dan die "in your face" Lambo hierboven. Kortom, een auto voor de echte connaisseur.


Mercedes SLS AMG Roadster

Antwerp Classic Car Event Supercars 2022

Hoewel de SLS door zijn leeftijd wat tussen oud en nieuw valt, kan je niet ontkennen dat deze hommage aan de originele 300SL rijpt als goede wijn. Met een grotendeels handgemaakte carrosserie en motor is dit een future collectible vanjewelste. De Roadster die present tekende op het Antwerp Classic Car Event mag dan wel de "gullwingdeuren" missen... hij maakt dat ruimschoots goed door het heerlijke donkerbruine interieur.


Porsche 911 GT3

Antwerp Classic Car Event Supercars 2022

Een lijstje supercars zonder een Porsche 911 GT3? Onmogelijk! En hoewel onze rug nog steeds aan het bekomen is van de rijtest met deze indrukwekkende smurf, begrijpen we waarom je voor zijn charmes kan vallen. Een Turbo S is op alle vlakken de betere daily maar op circuit is dit misschien wel de plezantste auto op deze lijst.

Ben jij op het ACCE geweest? En heb jij mooi spul gespot? Laat het zeker weten in de comments!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws