Wij stuurden een Autofanser samen met Hyundai naar de Rally van Corsica

Een dikke maand geleden vond de jaarlijkse endurance-karting plaats van Autofans. Het winnende team kreeg gisteren nog een wedstrijd voor de kiezen. Ditmaal op het natte terrein van Jesco, met een i10 onder de kont en een strenge instructeur op de bijrijdersstoel. De ultieme winnaar? Die mag drie dagen met Hyundai op trot naar de WRC-rally van Corsica.

'Humpty Dumpty Racing'. Hun teamnaam mag dan wel niet puur testosteron oproepen, tijdens ons kartingevent reden ze alle andere teams toch lekker naar huis. Waardoor de Humpty Dumpty's een fijne overwinningsprijs naar huis mochten nemen; een slipproef bij Jesco met kans op een snoepreis naar de WRC-Rally van Corsica samen met Hyundai.

'Een kans', want slechts één van de teamrijders kan een zitje bemachtigen. Waardoor ze het - na teamwerk - tegen elkaar moeten opnemen. Hyundai verzamelde via een Facebookwedstrijd ook nog een groepje deelnemers om de meute en de leute wat groter te maken tijdens het evenement, van dat team kon wederom één winnaar mee.

Autofans-kart-2015-hyundai-jesco-wedstrijdfinale

De opzet is simpel; een driekoppige jury - bestaande uit leden van Jesco, Hyundai en Autofans - beoordeelt de chauffeurs op hun kunnen alsook de kennis van Hyundai via een schriftelijke test. Het is tenslotte examentijd.

Autofans-kart-2015-hyundai-jesco-wedstrijdfinale

Net iets groter dan een kart

Na die schriftelijke proef, die bij sommigen terug spontaan examenstress opriep, was het tijd voor het hoofdevenement. Scott Van Hooydonk, instructeur bij Jesco, stippelde een parcours uit met een uitwijkproef op natte ondergrond, een slalom-sectie op natte ondergrond en - je raadt het al - remmen op natte ondergrond. Het doel? Niet de snelste zijn (uit vrees voor tot schroot herleide Hyundai's), wel blijk geven van de meeste controle over een voertuig en zo dicht mogelijk bij de richttijd komen van 1 minuut en 10 seconden.

Autofans-kart-2015-hyundai-jesco-wedstrijdfinale

Wagen van dienst was een Hyundai i10. Een karretje dat achteraan met kale banden werd uitgerust waardoor je eigenlijk niet meer over grip kan spreken. Koppel dat aan de korte wielbasis van de A-segmenter en de deelnemers stonden voor een pittige proef.

Autofans-kart-2015-hyundai-jesco-wedstrijdfinale

Het aantal schuivers, slippers en 360's toonden mooi aan dat het parcours best venijnig was. Toch sneuvelde tijdens heel de wedstrijd maar één kegel. Het algemene niveau van de deelnemers lag dus best hoog (hadden we anders verwacht van echte Autofans?).

And the winner is...

Iedereen over het circuit gestuurd, met tussendoor de nodige onderlinge tips en schuifverhalen, was het tijd om een winnaar aan te duiden. Bij team Humpty Dumpty Racing was het Jonathan Wong die met de prijs naar huis gaat. Niet alleen scoorde hij procentueel een stuk beter op de schriftelijke proef dan de andere van het team (buiten één teamgenoot die net 1 vraag meer juist had), instructeur Scott was ook nog eens onder de indruk van zijn autocontrole. Een verdiende winnaar dus die in oktober samen met Hyundai en Autofans drie dagen lang Thierry Neuville op de voet zal volgen tijdens de rally van Corsica.

Autofans-kart-2015-hyundai-jesco-wedstrijdfinale

Met dank aan Inkart Puurs, Jesco Auto Training School, Hyundai en alle deelnemers.

Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Yannick 10:43
afbeelding van Yannick

Proficiat Jonathan!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws