Gastbijdrage: Motorstars Tour deel 3/3: Lamborghini (slot)

Gastbijdrage: Motorstars Tour deel 3/3 (slot): Lamborghini

Na Pagani was het tijd voor het Lamborghini-museum. Daar stonden vele schoonheden, van het Estoque-concept tot de Diablo GT, Diablo GT2, Reventon, New Miura concept (die zeer knap was overigens!!) en een Murcielago LP-640 die aan een muur hing. In het museum kregen we 15 minuten de tijd om foto's te nemen voor de rondleiding in de fabriek van start ging! De camera's werden in afgesloten kluisjes gestopt en de deur zwaaide open!

Dit moment werd onmiddellijk gevolgd door een 'WOW' die uit mijn mond kwam. Er stonden 20 à 30 afgewerkte Aventador's te blinken in de zon, en daarachter Gallardo LP560-4's, LP570-4's, LP550-2 Balboni's, LP560-4 Performante's,... Werkelijk Lambo's voor zo ver het oog reikt.

Motorstour

Vervolgens gingen we binnen in de fabriek. Eerst wandelden we door de productielijn van de Gallardo, waar er bij elk station enkele mensen stonden te praten omdat ze al klaar waren met het werk van hun station. De Gallardo's carrosserie wordt niet gemaakt bij Lamborghini zelf, maar bij Audi in Duitsland, omdat daar de aluminium specialisten zitten. Die koetswerken komen dan ook toe in dozen met daarop in het groot Volkswagen AG.

Na de productielijn kwamen we bij de motoren. De motoren van de Gallardo worden ook gemaakt door Audi, maar die van de Aventador worden enkel gegoten bij Audi, en samengestopt in Sant'Agata Bolognese. Er werkt een team van ongeveer zes mensen aan een drietal motoren per keer.

Vlak naast de motorenworkshop is de leatherworkshop. Al het leder van de Gallardo's en Aventador's wordt wél nog ter plekke gekeurd, gesneden en genaaid. Koevellen die voor minder dan 60% bruikbaar zijn worden teruggestuurd naar de fabrikant.  Een snuggere persoon die vroeg wat de fabrikant er dan mee doet kregen met een knipoog het volgende antwoord: "Hij verkoopt ze dan aan Ferrari".

Motorstour

Er kruipt ongeveer 24 uur werk in een interieur van één Aventador. En als je het zo ziet kan je dat wel geloven. Een hoekje van de fabriek met toch een redelijk aantal naaimachines, enkele stoere binken en vrouwen aan de naaimachines en dan nog de mensen die de stoelen en het interieur overtrekken. Verder staat er in de hele fabriek maar één machine die het Lamborghini-logo stikt. Als je dus in twee Lamborghinis kijkt en je ziet de logootjes op de stoelen staan dan weet je dat ze allemaal van hetzelfde machientje komen!

Vervolgens gingen we naar de productielijn van de Aventador. Die is volledig nieuw, alle machines die werkten aan de Murciélago zijn eruit gegooid, ze waren nogal verouderd. De mecaniciens moesten de Murci's zelfs eigenhandig vooruitduwen naar de volgende productiestap. Nu gaat dat allemaal automatisch, met zelfs een pauzestrook voor als jouw station niet klaar raakte met het werk. Dan zet je de auto eventjes langs de kant, doe je verder aan de volgende en als je ergens een  gat hebt doe je weer verder aan die eerste.

De productieaantallen zijn ze nog systematisch aan het verhogen. Eerst rolde er één Aventador per drie dagen van de band, daarna één per dag. Ondertussen zijn het er al een 20-tal per week en dat moet hoger naar 30 à 40 per week.  Daarvoor moet de routine er eerst nog wat meer inkomen bij het personeel. Er worden overigens nog geen Aventadors voor klanten gemaakt, enkel voor journalisten en dealers. Elke dealer krijgt één oranje en één zwart of wit exemplaar.

Gastbijdrage: Motorstars Tour deel 3/3: Lamborghini (slot)

Verder nog wat verkooppraatjes over remmen, motor etc etc. tot me plots iets opviel. Op de -standaard- carbon keramische remschijven van de Aventador staat er maar 1 logootje, namelijk dat  van Volkswagen. Totaal verbouwereerd ging ik met m'n grote mond naar de vrouwelijke gids.
 ‘Miss, the brakes have only the VW logo on them, you use them on a Golf too?’  Ik kan je garanderen dat ik de Italiaanse furie zag branden in haar ogen. Gelukkig dat er zo’n 15 man bij me liep of ze zou me gegarandeerd een paar meppen verkopen! Ik kreeg het volgende antwoord: ‘Volkswagen is een veel grotere producent, zij kunnen dus betere prijzen verkrijgen dan wij.
Ik had er nog wat bedenkingen bij (zoals bijvoorbeeld hoeveel carbon keramische remschijven een merk als VW eigenlijk verkoopt, ze zijn nu niet echt leverbaar op een Jetta denk ik...) maar hield wijselijk mijn mond.

Ik kan het je garanderen, het is niet het enige dat me opviel. Op de uitlaat, ophanging, radio, airco onderdelen, versnellingsbak, etc. stond er maar één logo: VW! Voor een merk dat 250,000 euro en meer voor een auto vraagt viel me dat toch echt dik tegen!

Gastbijdrage: Motorstars Tour deel 3/3: Lamborghini (slot)

Wat me verder ook nog opviel: Toen we daar in de fabriek rondliepen was het net het einde van de shift van die dag. Dat was werkelijk een raar moment. De bel ging en iedereen stopte onmiddellijk met werken, schroevendraaiers werden weggelegd, kranen bleven midden in de lucht stilstaan met de motor die daar hing te bengelen, remschijven hingen net over de as zonder enig schroefje,...

Nu ga je me toch niet vertellen dat als die mannen daar de volgende werkdag toekomen, ze nog weten welk schroefje ze maar half hadden ingedraaid?  Als je dan nog eens weet dat maar één op de 15 Gallardo's nog echt getest wordt, stel ik me toch vragen bij de kwaliteit. Het is niet meer nodig om met alle Gallardo's een ritje te maken om er zeker van te zijn dat alles werkt omdat – volgens de gids – alles toch perfect werd gemaakt. Nu ben ik geen kenner, maar zelfs bij Opel Antwerpen gebeurde er met ELKE nieuw geproduceerde wagen toch minstens een testritje?

Gastbijdrage: Motorstars Tour deel 3/3: Lamborghini (slot)

Dat was het einde van de Tour. Vlug Francesco nog eens goed bedankt, enkele kaartjes gevraagd en hup terug naar het hotel om te gaan genieten van een maaltijd en om vroeg in ons bed te kruipen, want hoewel we een heerlijke dag hadden, was het zo mogelijk nog vermoeiender!

Ik wil na die ervaring nog eventjes m'n vriendin Sanne bedanken! Voor zowel het gezelschap op deze tour, en voor de spellcheck (want ik ken nattuurliek niet perfekt voutloos skryfen! ;)! )

Lees hier Deel I: Ferrari

Lees hier Deel II: Pagani

Auteur: Pieter A.
Reacties: 6 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Wim 11:26
afbeelding van Wim

die Muira concept blijft een leuke

Cuore Sportivo 12:29
afbeelding van Cuore Sportivo

Uit het Ferrari-artikel: Hoor je bij de betere middenmoot mag je naar de fabriek of de dealers. 'Ben je gebuisd sturen ze je naar Lamborghini', dat vertelde Francesco met de nodige knipoogjes!

Uit het Lamborghini-artikel: Een snuggere persoon die vroeg wat de fabrikant er dan mee doet kregen met een knipoog het volgende antwoord: "Hij verkoopt ze dan aan Ferrari".

Lol, wat zijn ze toch lief voor elkaar :)

Die Miura concept is echt wel mooi! Welke is die rode concept die op de Diablo lijkt? (foto 290) Ook wel iets knap..

Bedankt voor deze drie artikels Dries, alle drie een plezier om te lezen, veel leuke details!

Techno Patat 13:03
afbeelding van Techno Patat

@CS: Thx! Kheb ze met plezier geschreven en het doet deugd als je dan hoort dat men ze graag leest :)!

Ze zijn daar inderdaad lief voor elkaar! Bij het Ferrari museum kwam er iemand toe met een 911 Turbo, en de mensen begonnen net niet met dingen naar hem te gooien :D! Ferrari, lambo en Porsche zijn daar geen te beste vriendjes van elkaar ;)!

Die rode concept was er 1 van de 3 design studies van enkele jaren terug, namelijk de Lamborghini P147 Gandini ("Acosta")! Het was bedoeld als opvolger van de Diablo, dit was het pre-productie exemplaar! Maar toen dat audi de boel overnam was het eerste dat ze deden deze auto afkeuren!

En terecht overigens! Niet mooi (zijkant wel, voorkant en achterkant eigenlijk echt niet), niet zo snel (volgens technische fiche) en grotendeels gebaseerd op de Diablo qua techniek! Dus niet zo betrouwbaar! Komt nog niet aan de hielen van de Murcielago!

@Wim en CS: Die Miura concept is inderdaad prachtig! Ik ben nog gaan vragen aan de balie waarom dat hij in godsnaam nog niet in productie was :D! Echt heel mooie lijnen, verhoudingen kloppen, achterkant is ook prachtig (al heb ik geen foto)! Mag voor mij een gallardo opvolger zijn!

Cuore Sportivo 19:06
afbeelding van Cuore Sportivo

ik vin die P147 Gandini er nog wel ok uitzien, maar qua techniek idd maar best dat ze die niet gebouwd hebben dan. Jaja die Miura is wel wallpapermateriaal (hint voor woensdag? :p)

Mesoerrie 22:57
afbeelding van Mesoerrie

Haha, al die VW logo's :D Daar rij je dan met je blitse kar van €250.000
Is ook niet te geloven dat ze meteen het werk neerleggen, precies of een boutje vastmaken zoveel moeite kost. En nog verwonderlijker is dat ze maar 1 op 15 testen :s

Nee voor mij geen Volksghini, al lijkt me zo'n bezoek wel de moeite natuurlijk.

Techno Patat 14:11
afbeelding van Techno Patat

@Messoerie: Precies, zo dacht ik er ook over! Een beetje een afknapper nu ik dat weet! Lambo's hebben maar de helft van hun magie meer voor mij! Maar dat neemt inderdaad niet weg dat het bezoek de moeite was!

Ik stem ook voor een Miura concept als wallpaper! Kzal eens gaan graven en mailen zie :p!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws