Special: Een bezoek aan Renault Technocentre

Renault

Renault nodigde ons onlangs uit in Parijs voor een bezoek aan hun Technocentre. We kregen een zicht in het  hart van het merk. In dit centrum worden namelijk alle auto's vanaf nul ontwikkeld. Renault toonde ons ook in première voor het modeljaar 2011 de zeer complete Série Limitée BOSE van de Scénic. De Série Limitée BOSE blinkt uit door zijn bijzonder rijke standaarduitrusting, waaronder een krachtig audiosysteem van BOSE, lichtmetalen 17-inchwielen en halflederen bekleding. Als kers op de taart werden we ook nog getrakteerd op een concert van de jazzsensatie Melody Gardot.

Het eerste deel van onze trip begon in het Technocentre van Renault nabij Versailles. We werden rondgeleid door het design centrum van het merk en we kregen een presentatie waarin ons werd getoond hoe een model ontstaat. We kregen een inzicht in het verloop van tekeningen, tot 3D animaties naar schaalmodellen en uiteindelijk conceptcars. "Om niets aan het toeval over te laten kopen ze zelfs modellen van hun concurrenten om na te gaan wat deze aanbieden", werd ons verteld. Het designcentrum en het hele gebouw zijn ook meer dan de moeite waard om een bezoekje te brengen. Overal zijn er zaken aangebracht om de mooie geschiedenis van het merk te accentueren en de bezoeker te tonen in welke richting Renault in de toekomst verder wil evolueren.

Renault Design

Nadat we een idee hadden van wat er allemaal gebeurd voor een auto in de showrooms verschijnt konden we kennismaken met de nieuwe Série Limitée BOSE van de Scénic. Deze auto ontstond uit een nauwe samenwerking tussen Renault en Bose. Kenmerken van Série Limitée BOSE van de Scénic zijn een krachtig audiosysteem van BOSE, lichtmetalen 17-inchwielen en halflederen bekleding. De auto ziet er stoer uit en het geluid van de stereo is van erg hoge kwaliteit. We konden zien hoe het geluid werd afgesteld in een akoestische ruimte om er voor te zorgen dat het lijkt alsof het geluid van alle richtingen op je af komt. Je krijgt al deze veranderingen voor slechts 600 euro, wat toch een zeer interessante aanbieding is naar onze mening.

Renault Scénic Bose edition

Na ons uitgebreid bezoek aan het Technocentre trokken we richting Parijs voor de officiële voorstelling van de hele Série Limitée BOSE in het Palais de Chaillot. Dit is een paleis dat zich aan de voet van de Eiffeltoren nestelt. Het is dan ook moeilijk om je een mooier decor voorstellen om een auto voor te stellen. Als kers op de taart kregen we in dit prachtig gebouw een privé concert genaamd Live Orchestra met een paar honderdtal genodigden. Melody Gardot verzorgde de erg leuke jazzklanken en de verlichte Eiffeltoren zorgde voor het decor. Al bij al een dag die we niet snel zullen vergeten. Het erg luxueuze hotel waar we de nacht konden doorbrengen zal daar ook niet in het minst toe hebben bijgedragen.

Renault Live Orchestra

Het was voor ons als autojournalisten een leerrijke ervaring om eens te zien wat er allemaal vooraf gaat aan de lancering van een nieuwe wagen. Het is altijd makkelijk om achteraf commentaar te geven op een product, maar na het zien van al het werk dat in de ontwikkeling wordt gestoken zullen we in de toekomst misschien toch wat gematigder zijn bij het afbreken van bepaalde zaken. Wat niet wilt zeggen dat opbouwende kritiek niet noodzakelijk is voor een autoconstructeur. Tot slot willen we Renault nog bedanken voor de geweldige ontvangst in Parijs,het was een onvergetelijke ervaring.

Tekst en foto's: Cristof Van Laer

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Anonieme gebruiker 10:24
afbeelding van Anonieme gebruiker

Ik vind het juist knappe velgen!

Anonieme gebruiker 11:42
afbeelding van Anonieme gebruiker

ik ook heb color edition en ga me toch de velgen van bose bestellen

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws