Special: Abarth Works Museum (2008)

Abarth heeft een rijke geschiedenis in de rallysport, maar dat een groot stuk daarvan in België ligt weten slechts weinigen. Guy Moerenhout, de bezieler van het Abarth Works Museum in Lier en zelf succesvol rallypiloot is dan ook zeer bescheiden. Ondanks het feit dat de honderden wagens allemaal zijn persoonlijk privébezit zijn, is het museum open voor iedereen met een gezonde interesse.

Mocht je er iets zien dat je aanstaat kan je zelfs de wagens aankopen. Verwacht je niet aan een half autokerkhof waar een hoop onafgewerkte projecten staan. Zowat 80% van alle wagens is mits een aantal kleine ingrepen rijklaar. Guy houdt zich tegenwoordig vooral bezig met de verhuur, restauratie en preparatie van Abarths en dan vooral voor buitenlandse klanten. Zo is de agenda de volgende 3 à 4 maanden volgeboekt, wat aantoont dat ze toch wel een bepaalde status binnen Europa genieten. Maar opnieuw schept men hier niet over op, de mensen moeten het zelf ontdekken.

Zelf rijdt Guy ook nog steeds rally's. Vooral dan regelmatigheidscriteriums. Maar denk niet dat het er dan rustig aan toe gaat, want hij rijdt steevast in de expertklasse en gaat steeds voor op zijn minst een podiumplaats.

Over de reïncarnatie van Abarth is Guy zeer te spreken. Vooral omdat men de geest van vroeger niet verloochend heeft. Zo is de opstart gebeurd in samenspraak met de weduwe van de oprichter van Abarth: Carlo Abarth. Er is ook steeds een goede relatie gehouden tussen Guy Moerenhout en Italië. Zo vinden we hen terug op de abarth.it-site, maar ook heeft Guy als één van de eersten in Europa de nieuwe Abarth-modellen mogen testrijden.

Guy Moerenhout heeft in Lier iets moois uit de grond gestampt, iets uniek maar ook iets onbekend bij het grote publiek. Maar misschien past dit perfect binnen de 'Abarth way of thinking'. Het zijn steeds wagens die meer kunnen dan dat je ervan verwacht, die steeds een beetje onderschat worden.

Met dank aan het Abarth Works Museum.

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Thomas A 23:07
afbeelding van Thomas A

Had nog nooit over Abarth gehoord, maar vond het bezoek zeer leuk. De mensen die er werken nemen ook rustig de tijd om je alles over Abarth uit te leggen.

Lout 15:55
afbeelding van Lout

Ik nog een paar zelfgemaakte Abarth filmpjes:
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/AwRneMWFTc0&hl=nl&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/AwRneMWFTc0&hl=nl&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Lout 15:56
afbeelding van Lout

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/APsuIewfE5U&hl=nl&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/APsuIewfE5U&hl=nl&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Lout 15:56
afbeelding van Lout

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/xBEPY5-E5-4&hl=nl&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/xBEPY5-E5-4&hl=nl&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Lout 15:57
afbeelding van Lout

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/kE6SLD_uBTo&hl=nl&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/kE6SLD_uBTo&hl=nl&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Lout 12:29
afbeelding van Lout

In Berlaar!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws