Special: FIA GT & Belgian GT Zolder

Bouvy-Coens

In de laatste race van het Belgian GT kampioenschap wonnen Damien Coens en Fred Bouvy de drivers' challenge of het kampioenschap bij de rijders en NGT de titel bij de teams. In een laatste weekend waar beide races gewonnen werden door Longin-Kumpen hadden Bouvy-Coens genoeg aan een 5e plaats in de tweede race om de titel te kunnen vieren. Voor NGT kon zelfs pech in de tweede race hen niet van  de teamtitel houden. Beide teams mogen trots zijn over hun verwezelijkingen als eerste Belgian GT kampioenen in een écht FIA GT3 format.

Dit seizoen stapte de organisator SRO over naar een volledig GT3 format van twee races van een uur. Iets wat ervoor zorgde dat het hele veld dichter bij elkaar lag, en de onderlinge verschillen miniem bleven. Dit zorgde voor een mooi startveld met verschillende merken zoals Mosler, Porsche, Ferrari, Lamborghini en Ginetta. Met blitsbezoekjes van professionele coureurs zoals een Michael Bartels en Pedro Lamy werd de al hoogstaande driver line-up nog wat mooier. Er was ook voorzien om de GT4 wagens een plaats te geven, maar omdat de organisatie ervoor koos deze klasse ook open te stellen voor 'oudere' GT3 wagens haakten veel teams halfweg het seizoen af.

In een seizoen vol ups en downs kenden we verschillende winnaars, gaande van het gravity team naar de porsches van Soulet-Franchi, de G&A mosler en og verschillende anderen. Al bij al hebben vercshillende teams kunnen strijden om de titel. Ondanks het feit dat het seizoen werd ontsierd door gevallen van sabotage en onsportief gedrag ten aanzien van de gravity Moslers toch liet niemand het aan zijn hart komen en hebben we mooie duels en spannende races gekregen. Zelfs als je afzakt naar het circuit krijg je waar voor je geld, met een open paddock waar je bijna mee in de pitboxen kan gaan en een zeer open sfeer. Bijna iedereen is tevreden over het huidige seizoen en het GT3 format en kijkt uit naar volgend jaar.

mégane trophy

porsche 911 997 GT3

Lamborghini Gallardo GT3 & Mosler MT900R GT3

Ferrari F430 GT3

Dodge Viper Competition Coupe GT3

Maserati MC12 GT1

Porsche 911 997 GT3


Verbroedering in de paddock


Speeltje op de parking voor de teams

Callaway corvette

Callaway Corvette

corvette ZR-1

Corvette ZR-1

 

lees ook de interviews met KRK Racing (Koen en Kris Wauters) en Anthony Kumpen en Bert Longin!!

Auteur: Joeri
Reacties: 4 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Wim 17:09
afbeelding van Wim

de Michelin gelijk da wij em mogen noemen is echt wel nen topgast

Joeri 17:19
afbeelding van Joeri

Hij is precies toch wa kilokes aangekome

Ratje 13:38
afbeelding van Ratje

Zeer mooie foto's, vooral ook die van die viper en de porsche die van de baan gaat - schone herfstkleuren!

Alex 18:15
afbeelding van Alex

@ratje
leuk detail bij die foto --> ik stond aan het hek waar dieje porsche recht naartoe schoof :D .

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws