Special: Fiat 500 - Nuova Bambino

fiat 500 teaser

fiat 500 teaserNuova Bambino. Het idee van retro moderne auto's is niet nieuw. Het begon allemaal 10 jaar geleden met de VW Beetle gevolgd door de Chrysler PT Cruiser. Beiden kregen massale media aandacht maar het verhoopte verkoopssucces bleef uit.

Eind 2001 stelde BMW de nieuwe Mini voor. Meteen werd duidelijk dat dit een succesnummer ging worden. Een modern ontwerp met duidelijke verwijzing naar het origineel gekoppeld aan een chassis met de nadruk op wegligging en rijplezier.

 

fiat 500 1

Vijftig jaar na datum van de eerste cinquecento komt Fiat met de Nuova 500 op de markt. Het concept is vrijwel identiek aan de Mini wat niet verwonderlijk is gezien het succes van voorgenoemde en de designer.
Frank Stephenson ontworp eerder de Mk1 Mini waarna hij zich bezig hield met Fiat 500 en Alfa Romeo Mito. Momenteel is hij aan de slag als styling director bij McLaren automotive waar hij in de voetsporen treedt van de legendarische Gordon Murray.

fiat 500 2

Het resultaat is op zijn minst geslaagd te noemen. De nieuwe 500 is stukken groter dan het origineel maar de twee zijn duidelijk uit hetzelfde genetisch materiaal gesneden. De bolle vorm, ronde koplampen, platte uitlaat en nog veel meer zijn allemaal stilistische kenmerken van haar geliefde voorganger.

fiat 500 3

Momenteel zijn er slechts 3 motorisaties beschikbaar maar dit zal weldra uitgebreid worden met de 135pk sterke Abarth versie (zelfs 160pk voor de Abarth Opening Edition). Later komen er nog nieuwe koetswerkvarianten met de 500 Cabrio en Giardiniera (lees Clubman).

fiat 500 4

Het is moeilijk om niet gecharmeerd te zijn door de kleine Fiat. Oordeelt u zelf maar.

Auteur & fotograaf: Peter

 

fiat 500 5

 

fiat 500 7

 

fiat 500 6

 

fiat 500 8

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
joris 09:51
afbeelding van joris

knappe foto's !!

Guillaume 12:43
afbeelding van Guillaume

Wie is de fotograaf ? , vette foto's in ieder geval

Peter 20:17
afbeelding van Peter

Hey,
Ik ben de fotograaf. Je kan al mijn foto's terugvinden op www.dnpproductions.be
Bedankt voor de leuke reacties allemaal.
Binnenkort krijgen jullie hier nog wel meer te zien van mijn werk.

Thomas 14:56
afbeelding van Thomas

Mooie locatie

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws