Exclusief: Ferrari FF rijdt 4.000 kilometer voor Make-a-Wish foundation

Ferrari FF Make a Wish foundation

We kregen bij de uitnodiging van Ferrari al jeuk aan onze rechtervoet, maar rijden zat er niet in. Tegen alle verwachtingen in stond de voorstelling voor select publiek niet alleen in teken van de Ferrari FF, ook de Make-a-Wish Foundation zat er voor iets tussen.

De Make-a-Wish foundation vindt haar oorsprong op Amerikaanse bodem maar is ook in Vlaanderen al een tijdje actief, ze vieren dit jaar hun twintigste zomer. De organisatie zet zich in voor kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Dat maakt dat de kinderen in kwestie niet van een normale jeugd kunnen genieten en om hen het leven voor 1 dag minder zuur te maken, kunnen ze terecht met hun wens bij de organisatie. Die wensen variëren van het hebben van een laptop, over het maken van een reis, tot het zien van de zee of...een Ferrari.

Ferrari en Make-a-Wish foundation werkten eerder al eens samen door een jongen van 16 een rondleiding te geven in de fabrieken in Marenello. Die jongen mochten we vandaag ontmoeten in Brussel en hij lijkt nog steeds onder de indruk. Vraag hem iets dat met Ferrari te maken heeft en hij geeft je een antwoord met verrassende extra's. Een lopende encyclopedie met de obligatoire rode gadgets. Slapen doet hij uiteraard in een rode kamer. Geen doorsnee rood, wel Ferrari-rood. Die zoektocht naar de juiste tint was volgens zijn papa geen eenvoudige klus.

Ferrari FF Make a Wish foundation

Maar nu even vertellen over de reden van de samenkomst vandaag. Ferrari maakt in samenwerking met de Make-a-Wish foundation een roadtrip van Marenello naar Parijs. Zowat 4.000 kilometer (de 4 verwijst naar de FF en zijn vierwielaandrijving en vier zitplaatsen) mochten enkele gelukkigen de wagen van A naar B rijden met tussenstops in onder andere Lyon, Colmar en Brussel, waar wij hen opwachtten. Dit weekend komt de blauwe Ferarri FF aan in Parijs en daar zal Ferrari de wagen verkopen per opbod. Alle opbrengsten van de trip en verkoop gaan uiteraard naar de Make-a-Wish foundation.

Ferrari noemt de trip de "FF Passion 4 Tour" en maakt bij alle tussenstops tijd voor de kinderen ter plaatse (via de lokale Make-a-Wish organisatie) en combineert die aanwezigheid met de nationale voorstelling van de FF. Ook in Brussel mochten enkele kinderen genieten van een toertje in de FF. Dat het rondje niet lang duurde en in de binnenstad van Brussel plaatsvond, daar trokken ze zich niets van aan. Ze hadden ogen en oren tekort met deze Ferrari FF.

Hetzelfde geldt voor ons. We hadden dan misschien wilde verwachtingen, deze samenkomst stelt op geen enkel vlak teleur. Als je een kind met zulke ziekte ziet genieten van een Ferrari, dan moet je jezelf gelukkig prijzen. Zeer gelukkig. Bij deze onze dank naar Ferrari toe voor de uitnodiging en onze bewondering voor de vrijwilligers van de Make-a-Wish organisatie.

Ferrari FF Make a Wish foundation

Een woordje over de FF zelf...
De Ferrari FF werd afgelopen voorjaar voorgesteld op het salon van Genève. FF staat voor "For Four". Daarmee bouwde Ferrari de eerste 2+2 sinds de 412 GT. De plaatsen achterin zijn volwaardige plaatsen en werden zelfs iets hoger gepositioneerd om een uitzicht op de weg te garanderen. Het cijfer 4 komt ook terug in de vierwielaandrijving. Ferrari verdeelde de opstelling van de 4x4-aandrijving zodanig dat men een nagenoeg ideale gewichtsverdeling bekomt. Men zou zo ook 50 kg gewicht kunnen besparen tegenover een conventionele 4x4. De wagen werkt ook met adaptieve 4x4, hij is achterwielaangedreven totdat de software een gripverlies registreert. Vanaf dan wordt de kracht gestuurd naar de wielen die het meeste grip hebben. Op die manier kan de FF stabiel op sneeuw blijven rijden tot snelheden van 120 km/u. De Ferrari FF krijgt de machtige 6.3 V12 onder de kap. Daarmee jaagt hij zijn inzittenden van 0 naar 100 km/u in slechts 3,7 seconden. De topsnelheid ligt op 335 km/u.

{{galerij}}

Auteur: Pieter A.
Reacties: 4 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Techno Patat 14:25
afbeelding van Techno Patat

Leuk dat Ferrari jullie al kent!

Maar nog leuker voor die kindjes! Echt goed dat zo een organisaties bestaan, want als er 1 iets is dat kindjes wel verdienen is het een zorgeloze jeugd... Er is genoeg miserie om later je deel te krijgen! En als de inzet van zo een mensen dan die kindjes 1 dag lang met een grote glimlach laten rondlopen dan kan ik dat alleen maar op alle mogelijke manieren toejuichen!

Kevin 16:49
afbeelding van Kevin

Geweldig dat ferrari dit doet voor make-a-wish foundation!!!

Mesoerrie 18:13
afbeelding van Mesoerrie

Mooie actie van Ferrari!

Wouter Van Den Bogaert 15:08
afbeelding van Wouter Van Den Bogaert

Proficiat met dit mooie artikel. Wij bij Make-A-Wish Belgium-Vlaanderen zijn Ferrari zeer erkentelijk voor deze actie. Maar tevens zijn we ook Autofans.be enorm dankbaar voor de aandacht en publiciteit!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws