Special: Autosalon Brussel 2011

Special: Autosalon Brussel 2011

Morgen gaat de Belgische hoogmis voor auto- en motorliefhebbers in de zalen van Brussels Expo open voor het grote publiek. Wij nemen jullie vandaag alvast even mee op ronde om te kijken naar al het nieuwe blinkende rijplezier. 'Drive Your Dream' is de slogan dit jaar en wees maar zeker dat dat gebeuren zal. De grote premières serveren we jullie in aparte artikels, de andere nieuwigheden en noemenswaardige zaken geven we jullie in dit artikel mee. Inclusief mega galerij.

Liever wat bewegend beeld? Het filmpje vind je onder deze link (klik!)

Elektrisch is al wat de klok slaat, zo lijk het wel. De constructeurs raken meer en meer overtuigd van de elektrische wagen als vervoermiddel en dat zal je geweten hebben. Zo zien we bij Renault de Kangoo Z.E. en Fluence Z.E. die je al kan gaan bestellen bij de dealer. Ze tonen ook de Zoe en de Twizy, het elektrische stadsvoertuig en - om wat bij te dromen - de DeZir concept. Ook bij Citroën, Peugeot en Mitsubishi zijn de elektrische wagens prominent aanwezig. De C-Zéro, iOn en i-MiEV kunnen in de loop van het jaar gekocht worden. Daarnaast staat bij Citroën ook de Berlingo Electrique by Venturi. Bij Opel is het nog even wachten op de Ampera en ook de Flextreme GT/E blijft nog een concept. Nissan commercialiseert de LEAF dan weer wel, als Auto van het Jaar verdient hij een speciaal plaatsje op de stand.

Nissan Leaf 2011

Behalve de elektrische wagens zijn er natuurlijk ook de hybride voertuigen in allerlei maten en gewichten. BMW troont de 5 reeks ActiveHybrid concept mee, dat zich kan meten met de Audi A6 Hybride elders op het salon. Ook Citroën heeft een hybride mee, in de vorm van de C4 eHDi, een model dat op dit moment gelanceerd wordt bij de dealer. Net zo bij Peugeot, die met de 3008 Hybrid4 de toon willen gaan aangeven in milieuvriendelijk crossover-land, al kan de concept HR1 het daar later overnemen. Bij de stadswagens toont Honda de Jazz Hybrid voor het eerst in België, heeft smart de Electric drive meegenomen en laat Toyota de Prius Plug-in Hybrid in conceptvorm zien; enkel inpluggen in het thuis-stroomnetwerk en opladen maar. Lexus gebruikt het salon dan weer om de nieuwe kleine CT200h een duwtje in de rug te geven en de verkoop op te starten.

Wie bij de conventioneel aangedreven wagens blijft, ziet bij Peugeot de 508 in Belgische première. Deze middenklasser moet het gaan opnemen tegen de Volkswagen Passat (ook een Belgische première). Wie deze kamp wint, kan alvast rekening gaan houden met de vernieuwde top van het Renault-aanbod. Met de Latitude en Laguna facelift willen zij ook weer gaan meespelen.

Volkswagen Passat 2011

Bij de kleintjes zien we de zoveelste kleine facelift van de Opel Corsa en de compleet nieuwe Nissan Micra. Nissan versterkt daarmee het imago dat het met het apart design van de andere modellen, waaronder de Juke neerzette. De Mazda twee kreeg een minieme facelift en nieuwe motoren.

Ook monovolumes zijn er nog, al worden ze wat kleiner dan een aantal jaren geleden. Hyundai heeft de ix20 mee, een tweelingbroer van de Kia Venga. Mazda stelt de facelift van de 5 voor, een mpv met een erg druk lijnenspel. Toyota brengt de Verso-S mee, al weten we niet of daarvoor zulk een groot publiek is op de Belgische markt.

Voor de breaks roert zich vooral iets in de lagere middenklasse. Opel laat de Astra Sports Tourer zien die er heel wat aantrekkelijker uitziet dan zijn voorganger. Seat zet de Exeo daar tegenover, zij het dat daar alleen de motoren werden geupdate. Ford toont dan weer de Focus Clipper voor het eerst op de Belgische beurs.

Ford Focus

Wie liever de SUV toer opgaat, kan terecht bij de Opel Antara die onlangs gefacelift werd, neef Chevrolet Captiva is niet aanwezig op het salon. De Range Rover Evoque is een heel ander paar mouwen, qua design een topper en wacht maar tot je het interieur hebt gezien. Ga je nog een stapje hoger, dan vind je de Jeep Grand Cherokee terug. Jeep is het enige merk van Chrysler-afkomst dat op de enige markt beschikbaar blijft. Een werkpaard is de Nissan Navara met nieuwe 3.0 V6 dCi motorisatie.

De cabrio's kunnen precies nog een tijdje mee, want enkel Volkswagen neemt de gefacelifte Eos mee.,ook bij BMW zien we een kleine herwerking van de 1-reeks coupé en cabrio. Ook de rest van het Volkswagen-gamma werd overigens grondig geupdate, van Touran over Sharan tot de nieuwe Jetta.

De mega-galerij van 60 foto's vind je hier, of je klikt onderaan op een van de thumbnails.

Met dank aan Cedrick Willems voor de foto's.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws