Oudste Bentley ter wereld geveild voor 962.500 dollar

Oudste Bentley ter wereld geveild voor 962.500 dollar

Wie momenteel geld verliest op de (inter)nationale beurzen moet in het vervolg misschien maar eens nadenken over een investering in wagens. Of de wagens van vandaag het nog waard zijn, is echter nog maar de vraag. Een ding staat vast, klassiekers wisselen dezer dagen tegen monsterprijzen van eigenaar. Deze week werd het record van duurste auto aller tijden nog verbroken, niet minder dan 16 miljoen dollar had iemand over voor de schitterende Ferrari 250 Testa Rossa. En gisteren stuurde Bentley ons het persbericht toe waarin ze meedeelde dat de oudste Bentley van het moment werd geveild op Pebble Beach voor 962.500 dollar.

En om dat te koppelen aan mijn openingszin, de eigenaar kocht de wagen destijds voor 1.150 pond. Een stevige winstmarge dus, voor mocht de wagen in familiehanden zijn gebleven de afgelopen negentig jaar. Het gaat meer specifiek over chassis nummer 3. Onder de kap ligt nog steeds de originele 3.0 liter die destijds werd geïntroduceerd door W.O. Bentley zelf. Dat blok kreeg snel faam na enkele schitterende overwinningen op de 24u van Le Mans. In acht jaar kon Bentley niet minder dan 5 keer de titel pakken.

Auteur: Pieter A.
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
arne 19:01
afbeelding van arne

zouden julie me wat informatie willen geven over de oudste en de niewste bentley stuur het dan naar dit email adres ruis.arne@gmail.com.

alvast bedankt

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws