Fotospecial 2: Zoute Grand Prix 2011

Grand Prix Zoutte

In het weekend van 15 oktober 2010 werd voor de eerste keer de Zoute Grand Prix georganiseerd, een rally voor prestigieuze oldtimers. Het beloofde een evenement te worden op niveau en dat werd het ook! Na een bezoekje aan de eerste editie stond mijn besluit vast dat dit een jaarlijkse gewoonte zou worden. Dit keer niet alleen voor eigen plezier, maar ook als bijdrage voor Autofans en diens lezers (die in deel 1 al voor extra foto's bedelden). Here we go.

Dit weekend ging in Knokke logischer wijze de tweede editie van de Grand Prix door met maar liefst 158 deelnemers. Een snelle blik op de deelnemerslijst beloofde weer een schitterende opkomst van heel wat prachtige oldtimers. De wekker die op mijn vrije dag zo vroeg afliep, namen we er met plezier bij. In tegenstelling tot vorig jaar werd er dit jaar beter weer voorspeld, op naar een dagje Knokke!

De rally gaat op vrijdagochtend vroeg van start. Heel wat mensen gaan werken of zitten op de schoolbanken. Het anders zo drukke Knokke ligt er nog rustig en verlaten bij. In de winkelstraten staan een tiental stands van de luxueuzere automerken. Wagens als een Lamborghini Aventador, McLaren MP4-12C, Mercedes SLS Roadster worden langzaam wakker onder de dauw na een koude nacht. Hier en daar zie of hoor je een oldtimer onderweg naar de start op het einde van de dijk in het Zoute. Eenmaal daar aangekomen hangt er een aangename sfeer: Een koude ochtend, het zonnetje dat opkomt en een heleboel oldtimers zijn de ingrediënten voor een tweedaagse rally.

Na een tweetal uur waren alle bolides, opgedeeld in de wagens vertrokken voor hun rit. Tijd om een kijkje te nemen in het centrum van Knokke naar de stands met de nieuwe sportwagens, waaronder enkele Belgische premières. Naast de rally en de stands van de luxe automerken worden er ook heel wat wagens tentoongesteld op de zeedijk. Gaande van BMW en Mercedes tot Rolls Royce en McLaren. Lamborghini en Maserati waren op vrijdag helaas nog niet aanwezig. Kortom, de Zoute Grand Prix is een schitterend gebeuren voor de autoliefhebber. Ik heb alvast een plaatsje in mijn agenda vrijgemaakt voor volgend jaar. Het evenement vindt dan plaats van 11 tot en met 13 oktober.

We publiceerden eerder al een eerste blik op de Grand Prix in het Zoute in samenwerking met Fréderic Louis.

Tekst en Foto's: Cedrick Willems

{{galerij}}

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Yannick'o 20:49
afbeelding van Yannick'o

Foto 5337... die ferrari welke is dat? echt een prachtig model!
en die antraciete shelby... damn :-O

CedrickW. 21:07
afbeelding van CedrickW.

Ferrari 275 GTB2 dacht'k zo..

Sven 21:09
afbeelding van Sven

kleine gok, een 275 GTB spyder?
edit: wikipedia zegt dat ook: http://en.wikipedia.org/wiki/Ferrari_275

Uw reactie