Special: BMW M3

BMW M3

BMW M3

In samenwerking met dnpproductions hebben wij de mogelijkheid om regelmatig fotoshoots aan u te presenteren. Vandaag heeft Autofans er weer een hele knappe bij, namelijk de BMW M3.

De bijgevoegde tekst is ter ondersteuning en ter informatie in verband met de wagen zelf. Informatie werd gesprokkeld op de BMW-Benelux

website.

BMW M3

De looks verraden alles bij deze BMW M3. De strakke vorm en lijnen die BMW gebruikte in deze wagen stralen pure sportiviteit en agressiviteit uit. De uitgesproken voorzijde, die extra sterk uitkomt door de luchtinlaten en de powerdome op de motorkap. Buitenspiegels die werden geoptimaliseerd in de luchttunnel. Eveneens de achterkant, waar de vier uitlaatpijpen opvallen en het knappe M3 logo... daar kan je het ook voor doen. Een blik op kracht die altijd ter beschikking staat.

BMW M3
BMW M3
BMW M3

Een snelle wagen is allemaal wel leuk, maar je rijdt er liefst meermaals mee. Daarom heeft BMW een 'intelligent veiligheidssysteem' ontwikkeld. Frontale airbags en zij- en hoofdairbags voor de bestuurder en de voorpassagier zijn centrale componenten van het veiligheidspakket van de BMW M3. Die airbags worden aangestuurd door de optimaal afgestelde veiligheidselektronica, die elke afzonderlijke airbag afhankelijk van de situatie activeert. Wanneer de situatie daartoe verleend zal het veiligheidssysteem ook de gordelspanners in werking zetten, opent het de centrale vergrendeling en schakelt het automatische de brandstofpomp uit.

BMW M3
BMW M3
BMW M3

Het maximum aan vermogen eruit halen bij elk toerental dat de wagen maakt, dat is het concept van de V8-hoogtoerentalmotor dat rechtstreeks uit de autosportwereld werd overgenomen. Elk onderdeel werd zorgvuldig geperfectioneerd om toerentallen tot 8.400 t/min mogelijk te maken. Motorelektronica en individuele gaskleppen wijzen erop dat BMW enkel ging voor perfectie en topresultaten. Het resultaat? Bruutweg 420 pk, een koppelkromme met 400 Nm bij 3.900 t/min en een reactievermogen dat elke wens van de bestuurder meteen op de weg in vervulling brengt. Mochten er sommige onder jullie nog aan twijfelen, deze wagen is een monster.

BMW M3

Als we praten over BMW moet er ook zeker gesproken worden over de uitstoot. En dan wel om de reden dat BMW er zeer zeker bewust van is dat er iets gedaan moet worden om deze aardbol nog even te laten meegaan. Deze wagen heeft een gemiddeld brandstofverbruik van 11,9 tot 12,4 l/100 km. De CO2-emissie 285 tot 295 g/km. Dat ligt uiteraard ver boven de 'toegestane' norm, maar voor een sportwagen levert BMW hier prima werk.

BMW M3
BMW M3
BMW M3

Met speciale dank aan DNP Productions

 

 

Auteur: Pieter A.
Reacties: 9 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
190d 12:43
afbeelding van 190d

de vetste sedan op dit moment blijft voor mij toch de 63AMG, maar dan wel zeer nipt voor de M3 sedan

Joeri 19:06
afbeelding van Joeri

moet qua looks toch niet onderdoen voor de C63 in mijn ogen

Joeri 19:29
afbeelding van Joeri

Mooie foto's !

Wim 22:54
afbeelding van Wim

@DNP: ook met gereden?? :p

joris 14:41
afbeelding van joris

vetten auto, heerlijk geluid !!

Felice 22:27
afbeelding van Felice

Gekte dit ! Echt ferm

Thomas 22:57
afbeelding van Thomas

waw.

Tom 10:23
afbeelding van Tom

De Qp is toch wel 10 keer beter IMHO

B 15:06
afbeelding van B

Zeer Vet!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws