Special: Fotoshoot met de Mercedes-Benz SLS AMG

Fotoshoot: Mercedes-Benz SLS AMG

Mercedes kent een rijke geschiedenis als het op sportwagens aankomt. De SLS AMG vormt misschien wel dé kroon op het werk. Wij vergaapten ons gedurende enkele uren aan een prachtig exemplaar, terwijl onze fotograaf het beste van zichzelf gaf...

In de feite is deze SLS AMG één grote brok nostalgie. Te beginnen met de ruwe vorm van het koetswerk. Een kenner heeft maar enkele seconden nodig om in het sierlijke silhouette, dat van verre voorouder 300 SL te herkennen. De lange gestrekte motorkap, het bolle passagierscompartiment en de compacte achterpartij doen meteen denken aan die klassieke schoonheid uit de jaren '50. Verder zien we natuurlijk ook de grille vooraan met een extra grote Mercedes ster geflankeerd door twee streepjes sierlijk aluminium. In de flanken ook een verwijzing naar die nobele voorvader, ditmaal onder de vorm van de subtiel geïntegreerde kieuwen.  De kroon op het werk zijn natuurlijk de vleugeldeuren. Niet altijd even handig in gebruik, maar bij een wagen als de SLS mag wel net dat ietsje meer hebben ten opzichte van zijn concurrenten.

Fotoshoot: Mercedes-Benz SLS AMG

Onder de motorkap natuurlijk zwaar benzinegeweld. Hier treffen we de 6.2-liter grote V8 aan. Voorzien van 571 pk en 650 Nm. Topcijfers die garant staan voor prestaties van ongekend niveau. Een sprintje naar de 100 km/h neemt slechts 3.8 seconden in beslag en desgewenst sprint de SLS AMG ongemoeid verder tot 317 km/h. Het grote voordeel van deze V8 is natuurlijk zijn knappe geluid. Zelfs stationair trakteert hij zijn bestuurder op een diepe brom. Bij de minste beroering van het gaspedaal krijg je daar nog een bijzonder aanstekelijke roffel bovenop.

Fotoshoot: Mercedes-Benz SLS AMG

Het interieur ziet er fenomenaal uit. Bijzonder knap zijn de uit één stuk vervaardigde kuipstoelen van Recaro. Een extraatje, want normaal gezien is de SLS AMG standaard voorzien van elektrisch verstelbare lederen kuipstoelen. Die Recaro's benadrukken het sportieve karakter van deze wagen en doen je nóg meer verlangen om deze bolide mee te nemen voor een ritje op het circuit. Ook bijzonder zijn de ventilatiemonden die, geheel zoals je zou verwachten in een wagen van dit kaliber, vervaardigd zijn uit echt aluminium. Hierdoor zijn het, mede door hun knappe design, echte pronkstukjes in het dashboard. Ook de rest van het interieur is perfect afgewerkt met hoogwaardige materialen. Overal waar je kijkt zie je leder, alcantara en aluminium. 

Fotoshoot: Mercedes-Benz SLS AMG

wat de SLS AMG verder ook nog bijzonder maakt, is het feit dat hij naast al die sportieve kwaliteiten ook nog relatief praktisch is. Voorzien van een koffer met redelijke inhoud (ong. 200 liter), dient hij zich aan als ultieme GT om er samen met je partner een week(endje) op uit te trekken. 

Aan al deze luxe hangt natuurlijk wel een stevig prijskaartje. Zo betaal je voor een standaard SLS AMG 195.899 euro. Een budget waar je natuurlijk nog tal van andere supercars mee kan aanschaffen. Zo staat er voor 50.000 euro minder al een (standaard) 911 Turbo op je oprit. Of wat dacht je van 30.000 euro uit te sparen met een Aston Martin DB9? Stuk voor stuk wagens met een heel eigen karakter en dus ook een heel eigen cliënteel. Heb je dan toch 200.000 veil voor een sportwagen van dit kaliber? Dan maakt de SLS AMG het je niet gemakkelijk. Zijn feilloze afwerking en bijzonder knappe nostalgische styling maken hem tot een ijzersterke speler in dit segment. 

 

De wagen van deze fotoshoot staat te koop bij ExtravaganzaMotors.

Tekst: Alexander De Nys

Extravaganza Motors

Foto's:

Glenn Nuijens

Met dank aan Extravaganza Motors voor het ter beschikking stellen van de wagen.

{{galerij}}

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Quin 13:31
afbeelding van Quin

Klassefoto's!

Moeder, waarom ben ik niet rijker? :)

Techno Patat 17:03
afbeelding van Techno Patat

aha, daarom dat ik overlaatst m'n SLS een namidagje kwijt was! ik dacht dat Julio, de tuinman er weer mee naar het containerpark was!

edit: ohja, leuke foto's :D! vooral die eerste van het artikel, die van op de frontpage dus maakt me bijna bang, heb je dat ik 1920*1024 voor op m'n bureaublad :)?

Techno Patat 19:07
afbeelding van Techno Patat

@alex: haast je, haast je, wij staan te wachten, veeel veel veel veel veeeeeeeeeeeel te laat, veeeeeeeeeel te laat :D! (miss toch iets te lang met de CM op kamp geweest?)

nee serieus, doe maar op het gemak, die babes van <a href="http://www.boob-tube.eu/duke-nudem/">Duke Nudem</a> ben ik nog niet beu :p!

edit: JEEEEEJ, ik kan eindelijk zo een linkje in text plaatsen :D!

JVC 13:54
afbeelding van JVC

Héél mooi deze SLS AMG, de laatste SL AMG (2010) al gezien, deze vind ik nog mooier, de SLR is mij de mooiste (lijn-disign, interieur, zijopeningen-vinnen, uitgaande spoiler, ...) !

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws