Siberische winter op komst of gewoon op wintersport? We nemen even de sneeuwketting onder de loep. (video)

sneeuwkettingen thule

De herfst maakt stilaan plaats voor koning winter, en met dat gezegd zijnde bekijken we even de ultieme oplossing om onze vierwieler zelfs door de meest winterse omstandigheden te loodsen, zonder de beek bij de overbuur onverwachts te bezoeken.

Heb je alles bij de hand om je uit de nood te helpen? Staat de wagen op winterbanden? Voldoende geconcentreerde ruitensproeier netjes bijgevuld? Dan is de volgende stap een set sneeuwkettingen (let op je bandenmaat, want er is veel verschil). Wij kozen voor een setje van Thule, een van de bekendste merken van auto accesoires.

Nuttige extra's: Een set handschoenen (die wat vuil kunnen verdragen), een handige looplamp & een klein schuimkussen om onze knieën te beschermen.

Trouwens, niet dat we twijfelen aan jullie kennis, maar zie dat je de kettingen wel degelijk op de aangedreven wielen legt, anders kan je wel eens voor een verrassing komen te staan.

We starten met de kettingen uit de doos te halen. Vervolgens leggen we de ketting volledig in de lengte open en ontwarren waar nodig de kettingen zodat alles netjes los hangt.

Dan schuiven we de ketting achter de band door zodat we links en rechts naast de band de uiteinden kunnen vastnemen.

We haken de 2 uiteindens in elkaar achter de band. We brengen de kettingen zowel aan de linker als rechterkant volledig naar voor.

We haken bovenaan de rode haak in het rood gemarkeerde kettingoog. Even aantrekken onderaan, om vervolgens het langste stuk ketting van de linkerkant in de opspanner aan de rechterkant te leggen. Eenmaal vastgeklikt even goed krachtig aantrekken.

Vervolgens via de rode clips het langste stuk aan te spannen en te zekeren aan de rode clips waar we in de eerste stap onze ketting mee hebben bevestigd.

Even een aantal meters rustig verderrijden & dan nogmaals het lange stuk in de opspanner bijtrekken zodat de ketting netjes strak hangt. Dit laatste is geen overbodig luxe, want als de boel losschiet tijdens het rijden kan dit wel wat schade veroorzaken, om nog maar te zwijgen van het onheilspellende geluid.

Tip voor het verwijderen van de ketting: probeer indien mogelijk steeds het stuk ketting met de rode link bovenaan te hebben, om niet onderaan de band te moeten prutsen om de achterkant uit elkaar te haken.

Met wat geluk heb je deze kettingen helemaal niet nodig & ga je een vlotte trip tegemoed, maar als je ze toch moest nodig hebben is een voorbereid man/vrouw er zoals altijd 2 waard.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws