Fotoshoot: Porsche Carrera GT

"Win een fotoshoot met de Porsche Carrera GT", zo lanceerden we enkele weken geleden een oproep aan alle fotografen. We kregen een aantal fantastische inzendingen maar uiteindelijk staken Ben Kwanten & Philippe Collinet er met kop en nek bovenuit. Hier volgen hun foto's van ongetwijfeld een van de mooiste, bruutste én duurste Porsche's ooit gemaakt, de Carrera GT.

's Ochtends hadden we afgesproken op een top-secret locatie ergens aan de rand van Brussel. Een aangename kennismaking voor sommigen, een blij wederzien voor anderen. Iedereen was opgelucht dat de weergoden eens in ons voordeel werkten: het was droog, gelukkig. Het kwik mocht wel wat hoger staan op de thermometer, maar dat gemor werd al vlug het zwijgen opgelegd door een schitterende V10 brul in de verte.

Als Godzilla door Tokyo bewoog de Carrera GT zich door de vredige gemeente in het Pajottenland. Monden vielen open, tussengas werd gretig gegeven en snelheidsdrempels hevig gevreesd. De Porsche Carrera GT - een van de weinigen in België - was gearriveerd. Enkele honderdduizenden euro's aan 5,7l V10 en carbon. Hopen carbon.

612 paarden, 590 newtonmeter en een gewicht van slechts 1.380 kg katapulteerde deze Porsche al van in zijn eerste levensjaar recht naar de top van de supercars waar hij nu nog steeds rondhangt. Al behoort zijn sprintcijfer van 3,5 seconden tegenwoordig niet meer bij de snelste, qua beleving onderweg staat hij ongetwijfeld nog aan de top van zijn klasse.

De Porsche Carrera GT is niet makkelijk om mee te rijden, zoveel is duidelijk. De wagen is allesbehalve vergevingsgezind en daarbovenop heeft hij ook nog een ongelofelijk dure koppeling die een ongeoefend piloot in slechts 5 minuten kan verslijten. Remschijven van silicon carbide, magnesium velgen en een chassis gemaakt van carbon. De Carrera GT is een hoogtechnologisch wonder, zelfs 10 jaar na zijn bouwjaar. Niet voor niets nam Porsche daarom vele stijlkenmerken over in de huidige Boxster.

Ons prachtig exemplaar had zelfs maar een 18.000 km op de teller. Een schitterend bewaard exemplaar dat ook wel degelijk buitenkomt, zo zien we het graag.

Alle foto's kan je bekijken in onze galerij. Via het vergrootglas of de 'Download deze foto' link kan je de foto in zijn hoogst mogelijke resolutie (1.200 px in onze galerij) bekijken. Alle foto's zijn © Ben Kwanten en Philippe Collinet zoals vermeld in de galerij. Wij danken hen voor de uiterst mooie foto's en hopen dat we ook nog een volgende keer met hen mogen samenwerken. Natuurlijk ook dank aan Porsche België voor de wagen en hun uitstekende medewerking.

Philippe Collinet: portfolioFacebook

Ben Kwanten: portfolio | Facebook

Laatst gepubliceerd

Reacties (10)

Plaats een reactie
Dequal 15:31
afbeelding van Dequal

Knappe foto's, as expected uiteraard! Leuk om vele Facebook-fotografen ook eens in het echt te leren kennen. Hopelijk tot een volgende ook :)

Yvesw 16:47
afbeelding van Yvesw

Knappe foto's! Ik ben fan van de tellerpartij foto's. Mooi werk ;)

Tom Daem 21:53
afbeelding van Tom Daem

Knappe foto's! Leuk initiatief ook.

Wim 08:32
afbeelding van Wim

Knap werk!

Wim 15:03
afbeelding van Wim

komt er aan

Quin 12:50
afbeelding van Quin

Knappe foto's! Als er één huidige Porsche nog best aantrekkelijk is, is het deze wel, dus goeie keuze ;)!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws