Spa-Francorchamps vernieuwt circuit voor motorraces (VIDEO)

Spa Francorchamps changes 2022

Vanaf dit jaar zal het circuit van Spa-Francorchamps er een stukje anders uit zien. Zo voorziet de beheerder een nieuwe bocht én worden zowat alle afloopzones vervangen door grindbakken om het circuit klaar te stomen voor de 24u Endurance Series voor motorfietsen. De aanpassingen zijn trouwens blijvend.

Na een hiaat van maar liefst 19 jaar keert het World Endurance racen voor motorfietsen terug naar Spa-Francorchamps. Waardoor er op 4 en 5 juni 2022 vierentwintig uur lang moto's zullen scheuren over één van de meest mythische circuits ter wereld. Het FIM Endurance World Championship trekt echter niet naar Spa zonder slag of stoot, want de eigenaars van het circuit moesten beloven de nodige aanpassingen te doen aan het circuit om het (terug) veilig te maken voor endurance racen met moto's. Het gaat daarbij niet enkel over het toevoegen van een stuk meer grindbakken en uitloopzones, het circuit krijgt ook een nieuwe bocht!

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Techno Patat 22:23
afbeelding van Techno Patat

Ik volg het allemaal wat op instagram en vond hetgene dat ik zag al indrukwekkend! Blijkt dat ze nog veel meer aan het doen zijn :o! Serieus aannemerke dat ze daar hebben!

Ben wel geen zo een fan van de grindbakken in de snelle bochten. In de dubbele linkse bv ga je als je eraf gaat waarschijnlijk scheef in de grind gaan en is de kans op rollen wel heeeel groot aan die snelheid! Hetzelfde met de bocht voor de bus-stop… Niet dat ik daar zo vaak rij ma toch xD

FLP 11:42
afbeelding van FLP

Ik was teleurgesteld toen ik die video zag. Al een jaar werd er gezegd dat grindbakken terug zouden komen, wat een snel quali rondje al heel wat spannender maakt. Want gaat het fout, dan zit je vast of verlies je veel tijd ipv simpelweg over de asfaltstrook te vlammen. Maar nu blijkt dat er naast de kerb een asfaltstrook van enkele meters blijft bestaan en daarnaast pas een grindbak. Dat verandert dus niets.. (buiten het minder ver doorschuiven van motorijders)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws