Lexus' hoverboard komt recht uit Back to the Future [Video]

lexus-hoverboard

Het is geen auto, maar misschien wel ongeveer het lekkerste dat Lexus heeft gemaakt na de LFA met schreeuwende V10. Een vliegend skateboard... moderne technologie is in staat om het te creëren.

We gaan terug naar 1985. Back to the Future II verschijnt in de cinemazalen en flitst kijkers richting de verre toekomst van 2015. Daar zien we hoofdrolspeler Marty McFly - tot leven gebracht door Michael J. Fox - over het scherm knallen met een vliegend skateboard. Achteraf gezien blijkbaar geen onmogelijke toekomstmuziek, want niemand anders dan Lexus heeft het op zich genomen om het hoverboard tot realiteit te maken.

Kijk zelf maar hoe professioneel skateboarder Ross McGouran er mee over een skatepark in Barcelona toert. Kickflips en Pop Shov-its zitten er niet in, over een RC F springen alleszins wel.

Fake!!! Of niet?

Onze eerste reactie was er ééntje van ongeloof, toch zijn dit geen digitale beelden. Hoe Lexus er in slaagt om een vliegend skateboard te maken? Met technologie die ver van de autowereld ligt. In een notendop: Koel je sommige materialen af tot waanzinnige lage temperaturen, in dit geval een ceramisch materiaal tot -197°C, dan worden ze supergeleidend. Plaats je die gekoelde materie in de buurt van een magneet, dan onthoud het haar relatieve positie tegenover die magneet.

Nog simpeler? In het skateboard zit een extreem gekoeld materiaal dat - dankzij die koeling - kan onthouden dat het een tweetal centimeter boven een magneet zweeft. O ja, waar die magneten dan juist zitten? Wel, Lexus bouwde hele secties van het skatepark om met magneten vlak onder de grond. In het plaatselijke skatepark schredden met het vliegend board van Lexus zit er dus nog niet meteen in...

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
kurt1 12:11
afbeelding van kurt1

Lijkt me nogal knullig.
Ten eerste denk ik dat je met een paar stevige magneten in het hoverboard hetzelfde permanent kan bereiken ipv met de vloeibare stikstof die ze nu gebruiken. Ten twee heb je geen zijwaartse wrijving zoals je wel hebt met wieltjes. Dus het gevolg is dat je zijwaarts zelf geen enkele controle hebt over waar dit ding met jou naartoe zweeft.

Of sla ik de bal mis?

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws