Instapmodel McLaren komt halverwege volgend jaar [Video]

mclaren-p13-teaser_01

Britse sportwagenfabrikant McLaren heeft officieel aangekondigd dat haar nieuw instapmodel in het tweede kwartaal van 2015 het levenslicht zal zien. De P13 zoals hij momenteel in geruchtenland heet zal een rechtstreekse concurrent zijn voor de snellere Porsche 911 en hetere Jaguar F-Type.

Dat Porsche de laatste jaren meer dan ooit met stevige concurrentie heeft te maken. Na de F-Type van Jaguar komt nu ook McLaren met een concurrent. Dat wisten we al langer, maar nu is er eindelijk een lanceerdatum. Nu ja, alvast een lanceerkwartaal. Zo zal in het tweede kwartaal van 2015 de meest betaalbare McLaren het levenslicht zien. De Britten gaan alvast niet voor een halfbakken model. Zo zal ook hun instapper een chassis hebben van carbon, technologie uit de Formule 1 en een V8 achterin.

P13?

Al geruime tijd is er sprake van de P13-benaming voor de instapper van McLaren. En hoewel dat volgens velen waarschijnlijk lariekoek is, is het wel frappant dat McLaren exact 13 promotiefilmpjes gaat vrijgeven omtrent de wagen. Of zijn we nu zelf complottheorieën aan het verzinnen? Wat er ook van zij, Porsche heeft volgend jaar naast de Jaguar F-Type een tweede concurrent vanuit Engeland.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Techno Patat 16:17
afbeelding van Techno Patat

En de AMG gt werd toch ook gezien als 911 concurrent? Ze zullen daar bij Porsche misschien eens denken: ochja :P!

Kevin De Smet 13:27
afbeelding van Kevin De Smet

Word wel eens stilaan tijd, hun gamma is...nee, dat hebben ze zelfs niet, een gamma.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws