Jeep Avenger bewijst dat Auto van het Jaar worden helpt

Jeep Avenger verkoopcijfers 2024

Begin 2023 was het feest bij Jeep. Toen ging namelijk niet alleen de verkoop van hun Avenger van start maar werd die meteen ook verkozen tot Europese Auto van het Jaar. Daardoor mocht hij een jaar lang met de felbegeerde Car of the Year-sticker in de showrooms staan, en dat merk je aan zijn verkoopcijfers.

De Avenger staat voor een hele resem firsts voor Jeep. Zo is het bijvoorbeeld de eerste auto die de Amerikaanse fabrikant niet in Amerika aanbiedt, is het — misschien wel daardoor — ook de kleinste Jeep ooit én is het de eerste Jeep die als zuiver elektrisch verkrijgbaar is. Daarnaast is de Avenger ook de eerste auto van het merk om als winnaar uit de European Car of the Year-verkiezing te komen en wat blijkt: tel je al die ‘eerste keren’ op, dan krijg je een succesrecept.

Vierwielaandrijving volgt

Jeep heeft namelijk laten weten dat het zonet zijn 100.000ste Avenger verkocht heeft. Dat is op zich natuurlijk geen absurd hoog cijfer, maar misschien wel voor een Jeep. In het laatste jaar waarin de Avenger nog niet meetelde, 2022, wist de fabrikant bijvoorbeeld maar zo'n 104.000 auto’s aan de Europeaan te brengen… over zijn complete gamma! Dan is bijna even veel Avengers in het anderhalf jaar waarin die nu te koop is dus een opmerkelijke verwezenlijking, vooral wetende dat aanvankelijk enkel het elektrische model verkrijgbaar was en de verkoop van de meer toegankelijke benzine- en mildhybrideversies pas maanden later op gang kwam.

Jeep Avenger 4xe 2024

Daar zit de extra publiciteit die komt kijken bij het winnen van een Auto van het Jaar-verkiezing dus vast voor iets tussen, al zou het wat kort door de bocht zijn om het succes van de Avenger enkel daarop te steken. Zo ziet de crossover er ook best verfrissend uit, is hij competitief geprijsd en ondanks het feit dat hij zijn techniek deelt met onder andere Peugeot-, Opel- en Fiat-modellen, is dat wel best bruikbare techniek. Binnenkort gaat de Avenger zich trouwens verder van zijn Stellantis-broertjes onderscheiden met een vierwielaangedreven versie, zoals het een Jeep betaamt… Al zou het ons verwonderen indien die veel zal doen om deze verkoopcijfers verder de hoogte in te duwen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws