Prijsalarm: Volkswagen ID.3 duikt onder de 30.000 euro… als je snel bent (2024)

Volkswagen ID.3 Pure prijs 2024

Volkswagen heeft zijn basisversie terug toegevoegd aan het gamma van de ID.3, en die maakt de elektrische hatchback terug wat goedkoper. Flink goedkoper zelfs, of toch als je de Vlaamse EV-premie én Volkswagens eigen premie voor particulieren meetelt… Al is die laatste wel voor snelle beslissers.

Je kan argumenten voor en tegen de Vlaamse EV-premie opbrengen maar één ding is zeker: het heeft de automerken in ons landdeel op z’n minst aan het denken gezet. Zo hebben die sinds begin dit jaar alles uit de kast gehaald om hun elektrische auto’s goedkoper te maken zodat ze onder de 40.000 euro en zo binnen de grenzen van de EV-premie zouden uitkomen. Kijk bijvoorbeeld maar naar Volkswagen: dat verlaagde de basisprijs van zijn ID.3 plots naar 39.990 euro, en daar gaat nu zelfs nog een beetje van af.

Stilaan z’n geld waard?

De basismotorisatie van die ID.3 is namelijk terug van weggeweest: de Pure. Die ruilt de elektromotor met 204 pk van het voorheen goedkoopste model, de ID.3 Pro Performance, in voor een exemplaar met 170 pk en hetzelfde gebeurt met de accu die krimpt van 59 kWh naar 52 kWh. Het resultaat is een rijbereik van 387 kilometer in de plaats van 433 kilometer maar verder valt er in vergelijking eigenlijk weinig te klagen. Zo beschikt de ID.3 Pure nog steeds over automatische klimaatregeling in twee zones, verwarmde voorzetels, licht- en regensensoren en adaptieve cruise control, en over plastic sierdoppen op de stalen wielen — maar die heeft de Pro Performance ook.

Volkswagen ID.3 Pure prijs 2024

Het opmerkelijkste is echter zijn prijs, of toch indien je even doorrekent. Volkswagen zet de ID.3 Pure namelijk in de configurator vanaf 37.990 euro — wat dus 32.990 euro wordt na aftrek van de Vlaamse EV-premie. Dat is op zich maar 2.000 euro minder dan wat je voorheen voor een Pro Performance had betaald maar dan is Volkswagen nog niet klaar. Daar voegen ze namelijk 500 euro overnamepremie aan toe, en een extra bonus voor particulieren van 2.500 euro indien je je ID.3 ten laatste op 30 juni bestelt. Tel je alles dus samen, dan haal je deze Pure-versie zo in huis voor 29.990 euro.

Naast die Pure en de Pro Performance brengt VW’s tijdelijke bonus trouwens nog een versie onder de 40.000 euro: de Pro S. Die beschikt standaard zomaar even over de accu van 77 kWh, en dat voor 34.990 euro na aftrek van alle kortingen en premies… Dus wat denk je: is de ID.3 stilaan z’n geld waard?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws