Deze DS 7 kost 165.000 euro en daar is een héél goeie reden voor

DS 7 Vauban 2024

DS heeft een nieuwe versie aan het gamma van zijn ‘7 toegevoegd, maar dat is niet zomaar een versie. Deze ‘Vauban’ pakt namelijk uit met een startprijs van 165.000 euro, gemakkelijk 100.000 euro meer dan de reguliere DS 7… Maar die 100.000 euro kan misschien wel je leven redden.

Hou je de bewegingen van de Franse president wel eens in de gaten, dan is je misschien al opgevallen in wat voor auto die rijdt. Chauvinistisch als de Fransen zijn, kiest die namelijk niet zomaar voor een Mercedes S-Klasse of een BMW 7 Reeks maar wel voor een merk uit eigen land. Veel heeft de beste man daardoor niet te kiezen in het hogere segment en zo eindigt hij op de achterbank van een DS 7 met de nodige bepantsering aan boord. De kans is echter bestaande dat dat plaatje bepaalde klanten op ideeën brengt, en voor die klanten heeft DS nu een oplossing klaar.

Bestand tegen handvuurwapens

Dit is namelijk de DS 7 Vauban en die naam ontleent hij aan een soort Franse vesting. Dat is ook precies wat deze SUV wil zijn want zijn carrosserie werd verstevigd met aramide, een materiaal dat niet alleen tegen een flinke stoot maar ook tegen extreme hitte kan. Verder pasten de Fransen hier en daar ook gepantserd staal toe en werden alle ramen vervangen door dik veiligheidsglas. Het resultaat is een DS 7 die bestand is tegen handvuurwapens — of zoals ze dat blijkbaar in de sector noemen: VPAM4 — en optioneel kan je dan nog allerhande gadgets zoals brandblussers, sirenes, een intercom of een gesloten luchtcirculatiesysteem laten toevoegen. In de basis blijft dit echter gewoon een DS 7 met de 300 pk sterke plug-inhybride aandrijflijn want als we de Fransen mogen geloven, is die aandrijflijn op zich gewoon krachtig genoeg.

DS 7 Vauban 2024

Dat aramide-materiaal blijkt dan ook verrassend licht te zijn, waardoor de hele ombouw maar 164 kilogram toevoegt aan het gewicht van een standaard-DS 7 E-Tense 300. Daardoor kan je de Vauban gewoon besturen met een B-rijbewijs én blijft het rijgedrag van de SUV grotendeels overeind. Sterker nog, over een sprintje naar de 100 km/u doet hij amper 0,2 seconden langer: 6,1 seconden in plaats van 5,9. Alleen aan de prijs merk je dus wel dat je geen gewone DS 7 gekocht hebt, want het merk spreekt over een basisprijs van 165.000 euro… Al is dat vast niet zo gek duur in het segment van de gepantserde auto’s.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws