Lynk & Co's eerste EV voor Europa wordt broertje van Volvo EX30

Lynk & Co EV 2023

In Europa moet Lynk & Co het doen met slechts één modelletje, maar daar moet binnenkort verandering in komen. Zo gaf CEO Alain Visser in een interview te kennen dat het merk binnenkort een EV op de markt brengt, en dat wordt er eentje die zijn technische basis deelt met de Volvo EX30.

Lynk & Co is in zekere zin de vreemde eend in de autobijt. Terwijl de meeste fabrikanten namelijk inzetten op verkoop, wil Lynk & Co zijn auto's liever aan je leasen via een abonnement. Tussendoor word je ook nog eens uitgenodigd om je exemplaar zoveel mogelijk te delen met anderen door middel van een app. En dat exemplaar is eigenlijk altijd full option, waarbij je enkel kan kiezen tussen blauwe of zwarte lak. Er is echter één nadeel: ze hebben ook maar één auto in Europa — toepasselijk genaamd '01' — maar daar willen ze nu iets aan gaan doen.

Volgend jaar bij de Volvo-dealer

In een interview heeft Lynk & Co's CEO, mede-Belg Alain Visser, namelijk aan ons verklapt dat het merk momenteel volop zijn eerste EV aan het ontwikkelen is. Dat doet het niet alleen voor zijn internationale portfolio — want in China heeft Lynk & Co naast de 01 ook een 02, 03, 05, 06, 08 en 09 in het aanbod — maar eigenlijk in de eerste plaats voor de Europese markt... En de kans is ook groot dat die flink wat gelijkenissen gaat vertonen met een model dat we bij ons al kennen. Visser bevestigde namelijk dat de elektrische Lynk & Co zijn technische basis met de Volvo EX30 zal delen, dus reken op 272 pk aan vermogen en zo'n 340 kilometer rijbereik in een B-segment SUV.

Volvo EX30 2023

Die verwantschap is natuurlijk geen toeval, want Lynk & Co en Volvo behoren allebei tot moederkloek Geely. Zo is de 01 onderhuids al identiek aan een Volvo XC40 plug-inhybride. Daarnaast gaat je Lynk & Co ook bij Volvo op onderhoud en willen ze hun auto's steeds meer gaan verdelen langs Volvo-dealers, al blijft de nadruk meer liggen op het leasen en delen dan op het kopen. Dat zal dus ook voor het aankomende EX30-broertje zo zijn en op basis van de scherpe prijs die Volvo voor die EV vraagt, zou het wel eens kunnen dat de elektrische Lynk & Co nog wat aantrekkelijker wordt dan een 01 nu is. We leren het vermoedelijk al volgend jaar, want dan moet de EV onthuld worden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws