Weekendtip: elektrische auto’s testrijden op de eMobility Day in Wieze (3 juni)

eMobility Day 2023

Zin om eens iets nieuws te proberen komend weekend? Zoek dan maar de snelste route richting Wieze, want daar vindt zaterdag de eerste eMobility Day plaats. Dat is een evenement waar elektrische mobiliteit centraal staat, dus je kan er helemaal gratis proeven van de nieuwste elektrische auto’s, fietsen en motorfietsen.

De wereld elektrificeert aan een rotvaart, of je dat nu wil of niet. Kijk er maar eens de inschrijvingscijfers in ons land op na, waar het afgelopen kwartaal meer dan 15% van de nieuwe auto’s zuiver elektrisch bleek te zijn. Binnen een dik decennium moet dat zelfs 100% gaan worden, want in 2035 legt de Europese Unie de verkoop van auto’s met verbrandingsmotoren stevig aan banden. Redenen genoeg dus om als de bliksem kennis te gaan maken met elektrische mobiliteit, en daarvoor is er komend weekend één adres.

Elektrische testritten

Op zaterdag 3 juni vindt namelijk voor het eerst de eMobility Day plaats, een evenement dat de verbrandingsmotor alvast van het menu schrapt. In de plaats daarvan kan je er kennismaken met de zuiver elektrische auto’s van meer dan 20 merken — en met kennismaken bedoelen we ook écht kennismaken. Zo krijg je de kans om de EV’s zelf te testen tijdens een rit die een klein kwartiertje duurt, en daarvoor krijg je de keuze uit modellen van onder andere Tesla, Polestar, Kia, Renault, Peugeot, Opel en Hyundai. Ook heel wat nieuwere constructeurs voor onze markt tekenen echter present, zoals Silence met zijn gamma aan microcars of Maxus dat zijn Mifa 9 en T90 pick-up zelfs voor het eerst openstelt voor publieke testritten.

De eMobility Day zet trouwens niet alleen Koning Auto in de kijker, want er valt ook heel wat anders te ontdekken. Dat begint al bij elektrische bestelwagens, maar omvat bijvoorbeeld ook elektrische motorfietsen zoals die van het merk Zero of zelfs elektrische fietsen. Bovendien zijn ook allerhande bedrijven die laadinfrastructuur aanbieden aanwezig, en is er zowaar een stand van energiegigant Q8 om hun visie op elektrische mobiliteit te delen. Je gaat er met andere woorden niet naar huis voor je weet wat je van een geëlektrificeerde toekomst mag verwachten.

De eMobility Day opent zijn deuren op zaterdag 3 juni van 10:00 uur tot 20:00 uur in de Oktoberhallen in Wieze. Toegang is volledig gratis, al raadt de organisatie wel aan om je op voorhand te registreren via de website. Dan kan je de wachtrij omzeilen, en gewoon als eerste met die Tesla de baan op.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws