Nieuwe Forza Motorsport getoond: 500 auto's, 20 circuits

Tijdens een showcase van Xbox heeft Microsoft meer onthuld over de nieuwe Forza Motorsport-game, die later dit jaar uitkomt en natuurlijk de "beste Forza ooit" moet worden. We weten nu onder andere meer over de graphics van het spel en de realistische omgeving, maar er blijven ook nog wat vraagtekens over.

Wat Gran Turismo is voor PlayStation, is Forza voor Xbox (en PC). De racegamereeks heeft de laatste jaren zijn populariteit vooral te danken aan de Forza Horizon-games, die een unieke combinatie vormen van open wereld en echte auto's waar je een heleboel fun mee kan beleven, maar ze stillen de honger van de simracer niet echt. Daarmee hoopt Microsoft en ontwikkelaar Turn 10 Studios verandering in te brengen met de nieuwe Forza Motorsport, die nummertje 7 opvolgt en zogezegd met een schone lei begint. Of dat is toch wat ze beweren.

Nacht- en regenraces

In de trailer krijgen we alvast een hele hoop oog- en oorsnoep te zien en te horen. Bij de lancering zullen er 500 wagens beschikbaar zijn, waarvan 100 nieuw in de Forza-reeks en voornamelijk bestaande uit recentere (race)modellen. Die wagens zal je in volwaardige 4K 60 fps kunnen bewonderen met raytracing op de Xbox Series X of op de PC, terwijl ook aan het geluid is gewerkt om zo realistisch mogelijk over te komen. Het upgraden van auto's zit er natuurlijk ook weer in en heeft niet enkel een impact op hoe de wagens rijden, maar ook hoe ze klinken.

Verder belooft Turn 10 een aanbod van 20 locaties, waarvan 5 nieuwe, die zeer gedetailleerd zijn vastgelegd en bovendien genieten van een dynamische tijd- en weersimulatie, met dus ook nacht- en regenraces in het aanbod. Ook is er werk gemaakt van meer realisme qua schade - al mag je niet zoveel verwachten als bij GRID of Beam.NG - en hoopt bijvoorbeeld het vuil tijdens het racen vooral op in de lagedrukzones, zoals vouwen of achter wielkasten, net als in het echt.

Meer van hetzelfde?

Maar de trailer laat ons, en heel wat andere mensen op het internet, toch een beetje onverzadigd achter. Er wordt met geen woord gesproken over het realisme van het rijgedrag van de wagens, terwijl online gameplay maar terloops wordt vermeld. De zogezegd volledig opnieuw opgebouwde 3D-modellen van de wagens zien er niet erg anders, laat staan beter uit dan bij Forza Motorsport 7, terwijl de getoonde tuningonderdelen ook herkauwd lijken te zijn. Over VR-ondersteuning wordt niet gepraat.

Bovendien had Forza Motorsport 7 nog 32 verschillende circuits te bieden én een wagenlijst van meer dan 850 verschillende modellen. Hoewel dit lijkt aan te tonen dat de wagens en circuits wel degelijk opnieuw zijn gemaakt, is het toch een stap achteruit, zeker als je bedenkt dat Forza Motorsport 7 al in 2017 uitkwam. Tenslotte blijft er nog één groot vraagteken over: de lanceringsdatum. Eerder werd er gesproken van het eerste kwartaal van 2023, nu heeft men het gewoon over '2023'. Een release in de zomer of herfst lijkt dan ook waarschijnlijk.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws