Je moet 26 zijn om met de high-end wagens van Poppy te mogen rijden

Poppy, de deelautodienst van VW Group-invoerder D'Ieteren, gaat zijn vloot uitbreiden van 1.000 naar 3.000 wagens, waaronder nieuwe "high-end modellen". Dat zijn onder meer de Audi A4, Skoda Kamiq en VW T-Cross, die in subtielere kleuren zullen verschijnen. Maar je moet er wel minstens 26 voor zijn.

Poppy heeft naar eigen zeggen een succesvol 2022 achter de rug, nu deelautodiensten weer in trek komen na de coronapandemie, aangezien er minder smetvrees heerst en mensen weer meer verplaatsingen moeten maken - maar daarvoor niet per se een eigen auto willen aanschaffen. Om aan de groeiende vraag te voldoen, gaat Poppy dan ook zijn wagenpark uitbreiden van een dikke 1.000 wagens naar 3.000, die zullen rondrijden in Brussel, Antwerpen, Mechelen, Gent, Lier, de Belgische luchthavens en binnenkort ook een Waalse stad.

'Prestigewagens'

Naast het grotere aanbod komt er ook een nieuwe soort Poppy-deelauto, de "high-end modellen". Daaronder vallen wagens als de Audi A4 en Q2, de Skoda Kamiq en de Volkswagen T-Cross, die in minder opvallende kleuren worden gespoten waardoor het minder opvalt dat je met een deelauto onderweg bent. Nu zijn dit geen al te dure wagens, op de Audi A4 misschien na, maar toch zijn ze voorbehouden aan "trouwe gebruikers ouder dan 26 jaar". Als 25-jarige mag je dus geen kleine VW T-Cross nemen om naar de zee te rijden, maar een Audi A3 of VW ID.3 mag wel gewoon.

Nu goed, naast deze nieuwe categorie van deelwagens gaat Poppy ook zijn vloot aan gedeelde bestelwagens uitbreiden, die afgelopen jaar werden gelanceerd in Brussel en Antwerpen. Als je grotere spullen moet vervoeren, kan je dus ook een VW Caddy of Transporter kiezen in de app. Naast de auto's en bestelwagens heeft Poppy ook e-steps en deelfietsen in het aanbod voor kortere afstanden, met een ontgrendelkost van €1 en een minuuttarief afhankelijk van het voertuig.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws