Carsized: check of je nieuwe wagen ook in je garage past

Heet je toevallig Eugène, is je Fiat Panda uit de jaren '80 aan vervanging toe en wil je weten of je nieuwe auto ook tot op de millimeter in je garage past? Dan is er nu Carsized, een online vergelijkingstool die alle afmetingen mooi naast elkaar zet.

Alle gekheid op een stokje, een gemakkelijke tool om rechtstreeks en overzichtelijk de afmetingen van auto's te kunnen vergelijken komt wel vaker van pas. Is het niet om te zien of je nieuwe bolide in de garage past, dan misschien om te zien wie de grootste heeft of simpelweg om de steeds toenemende afmetingen van auto's in beeld te brengen. Carsized is een Zwitsers initiatief dat kan helpen om het verschil in lengte, breedte of hoogte tussen twee modellen duidelijk te maken.

Met de hand gespot

Op het moment van schrijven zijn er al meer dan 860.000 modelcombinaties mogelijk om te vergelijken, en de site wordt regelmatig geüpdatet met nieuwe modellen. De reden waarom het soms lang kan duren om een auto online te krijgen, is dat elke wagen manueel wordt gefotografeerd op straat vanuit specifieke hoeken om de beelden voor Carsized te maken. Dat verklaart ook waarom het gros van de modellen van de Europese markt komt, want de website is in 2019 opgericht, net voor de start van de coronapandemie.

Het is dus al een monnikenwerk geweest om de huidige lijst van 1.315 wagens te bekomen. Maar je kan nu wel zien dat de huidige BMW 3 Reeks berline op 21 jaar tijd 23,8 cm is gegroeid ten opzichte van de E46, en daarmee bijna net zo groot is geworden als de 5 Reeks E39. Of dat de Ferrari Testarossa minuscuul lijkt ten opzichte van een moderne crossover als de Hyundai Ioniq 5. Uren vermaak voor de autofan vind je dus op carsized.com. En voor de liefhebber hierboven nogmaals de iconische Man Bijt Hond-reportage over Eugène en zijn piepkleine garage.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws