McLaren 720S gaat dit jaar op pensioen

McLaren heeft aangekondigd dat het de orderboeken sluit van de 720S, die sinds 2017 in productie is. Zijn opvolger is nog niet aangekondigd, maar we weten wel dat het geen volledig nieuw model wordt... en dat hij voorlopig al is uitverkocht.

De McLaren 720S kwam in 2017 op de markt en was een volledig nieuw model, in tegenstelling tot zijn voorganger 650S, die niet veel meer was dan een grondige facelift van de MP4-12C uit 2010. Hij kreeg een tot 4 liter opgeboorde biturbo-V8 met 720 pk en een computergetekend koetswerk dat er toch in slaagde er exotisch en opvallend uit te zien. De 720S scoorde punten door zijn geweldige stuurgevoel en zijn V8, die stiekem nog wat meer vermogen leek te ontwikkelen in de praktijk, maar zijn reputatie werd een beetje ondergesneeuwd door de algemene zwakke reputatie van McLaren. De eindeloze variaties op hetzelfde recept zijn namelijk nefast voor de restwaarde en ook de financiële situatie van de Britse constructeur is al lang niet al te best.

Evolutie, geen revolutie

Maar goed, terug naar de 720S. Het is een van de modellen die op pensioen gaat in 2023, net als de Volkswagen Up! GTI en de Renault Mégane RS, maar in tegenstelling tot die twee hot hatches komt er wel een rechtstreekse opvolger voor de McLaren. Alleen weten we er nog niet veel over. Nicholas Brown, de Amerikaanse baas van het merk liet wel al vallen aan Automotive News dat het eerder een grondige evolutie wordt van de 720S en geen volledig nieuw model, zoals bijvoorbeeld de Ferrari F8 Tributo een evolutie is van de 488 GTB.

Daarnaast is er volgens Brown zoveel vraag naar het model dat de orderboeken al vol zitten tot ver in 2024. Dat is alle info die we al weten. Als we zelf een gokje zouden wagen, denken we dat de 4 liter-V8 een upgrade krijgt met wat elektrische ondersteuning voor meer vermogen en minder CO2-uitstoot. Ook lijkt het een veilige gok dat er aan boord meer moderne veiligheids- en comforttechnologie te vinden zal zijn, zoals op de Artura, die ook al zaken als adaptive cruise control heeft. We zullen hopelijk niet al te lang meer moeten wachten op bevestiging!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws