RIP: de Volkswagen Up! GTI is niet meer

Volkswagen Golf I GTI & Up! GTI

Slecht nieuws: de meest betaalbare - en een van de leukste - GTI's is uit productie. Volkswagen heeft de orders voor de Up! GTI stopgezet en bouwt nu enkel nog de reeds bestelde exemplaren. En deze keer is het definitief.

Na 5 jaar is het over en uit voor de Volkswagen Up! GTI, de kleinste funmobiel in het VW-gamma die bij zijn lancering amper 17.000 euro kostte. Door de jaren heen werd het prijskaartje geleidelijk aan wat pittiger, maar de UP! GTI bleef een steengoede aanbieding door zijn solide basis, geslaagde rijdynamiek en zijn pittige turbomotor - 115 pk op ongeveer 1.000 kilo is niets om je voor te schamen. Bovendien was een Up! GTI altijd goed uitgerust met een manuele zesbak, zetelverwarming en cruise control.

Boeken toe

Maar nu is het dus gedaan met de pret. Volkswagen heeft de orderboeken gesloten op internationaal vlak en bouwt enkel nog de reeds bestelde exemplaren van de Up! GTI. Er zijn nog enkele stockmodellen die je kan kopen, maar die voorraad is beperkt gezien de leveringsproblemen van de afgelopen tijd. Een troost: doorheen zijn carrière is de Up! GTI zo goed als onveranderd gebleven. Een tweedehands exemplaar kan dus soelaas bieden voor een lagere prijs, je vindt ze al vanaf 13.000 euro.

Een rechtstreekse opvolger komt er niet voor de Up! GTI, of voor de Up! in het algemeen. In de loop van 2025 wordt er wel een goedkoper elektrisch instapmodel verwacht van Volkswagen op het MEB Short-platform met voorwielaandrijving, met een prijs van zo'n 20.000 tot 25.000 euro. Van deze ID.1, of hoe hij ook gaat heten, komt er ook een Cupra- en een Skoda-variant.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws