Zwitserland overweegt gebruik elektrische auto te limiteren tijdens stroomtekorten

Zowat alle Europese landen zijn naarstig op zoek naar manieren om het stroomverbruik te temperen. In Zwitserland is er nu het idee geopperd om het gebruik van een elektrische auto tot het absolute minimum te beperken in het geval van een dreigend stroomtekort.

Voor je de stekker uit je EV plugt en een verre zweepslag richting de regering van Zwitserland maakt, er zijn hoegenaamd nog geen plannen om de regel in voegen te laten treden. Meer nog, de regel om het gebruik van elektrische auto's te verbieden bij een potentieel stroomtekort klinkt extremer dan het eigenlijk is. Lees even mee.

Storm in een glas water

Net zoals andere regeringen is die van Zwitserland op zoek naar mogelijke oplossingen in het geval van een dreigende black-out. Eén van de potentiële oplossingen zou het limiteren van elektrische auto's zijn. Of iets correcter: het gebruik daarvan.

Zo werd het idee geopperd dat in het geval van een zeer nakend stroomtekort, er een wet in voegen kan gaan die het gebruik van elektrische auto's verbiedt tot het absolute minimum. Het gaat dan over het verbod op recreatief gebruik. Zo zou je jouw EV nog wel mogen gebruiken om naar het werk te rijden, de kinderen op te pikken, te gaan winkelen, richting dokter te gaan of om religieuze evenementen bij te wonen (geen mop).

Wat vind jij? Mag het recreatief gebruik van een EV verboden worden bij een potentieel stroomtekort in België?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws