Google Maps wil brandstof en stroom besparen met alternatieve routes

Google Maps: milieuvriendelijke route

Wie in zijn auto Google Maps als navigatiesysteem gebruikt, kan voortaan een extra alternatieve route kiezen. Die stelt je het meest energiezuinige traject voor. Daardoor moet je volgens Google besparen op brandstof of stroom en op je budget.

De Amerikaanse internetgigant Google voegt een nieuwe functionaliteit toe aan zijn kaartenapp Google Maps. De routeplanner op je smartphone toont je voortaan niet alleen de snelste route, maar ook de meest energiezuinige route. Als dat twee verschillende routes blijken te zijn, kun je als gebruiker kiezen voor je tijd of je portefeuille.

Google Maps: milieuvriendelijke route

Op maat van je motor

De nieuwe functie in Google Maps koppelt gegevens van onder meer het Europees Milieuagentschap aan rijtrends die het doorheen de tijd heeft verzameld. Tel daarbij verkeerspatronen, snelheidslimieten, hellingsgraden, verschillende wegtypes en dat resulteert in verschillende modellen die passen bij verschillende brandstoftypes. Kies je een route, dan kun je voortaan ook je type motor kiezen, of dat nu benzine, diesel, hybride of elektrisch is. Een diesel is efficiënter bij hogere snelheden, hybrides en elektrische auto’s springen beter om met start-stopverkeer, zo redeneert Google.

Google Maps toont naast het snelste traject met de auto al langer milieuvriendelijkere alternatieven, zoals de route te voet, met de fiets of het openbaar vervoer. De technologiereus hoopt met de nieuwe functie jaarlijks 1 miljoen ton CO2 te besparen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws