Jaguar verlengt garantie naar vijf jaar voor alle nieuwe modellen

Jaguar XE en XF Dynamic 2022

Jaguar pakt vandaag uit met een nieuwtje dat we doorgaans eerder in Japanse of Koreaanse persberichten te lezen krijgen: het merk verlegt zijn garantie. Daardoor krijg je voortaan vijf jaar waarborg op je nieuwe Jag, waarmee niet alleen stereotypen omtrent Britse betrouwbaarheid maar ook de herverkoopwaarde gekenterd moeten worden.

Vertel je de gemiddelde man of vrouw in de straat dat je een Britse auto gekocht hebt, dan krijg je doorgaans minstens één van twee deksels op je neus — neem het van ondergetekende aan. Ofwel klinkt het iets in de zin van “dan moet je geen garage huren, want die zal gewoon standaard bij de dealer overnachten”, ofwel vraagt men “waar ga je die ooit nog kwijtgeraken?” De cijfers van onderzoeksbureaus als J.D. Power liegen er eigenlijk ook niet om: Land Rover en Jaguar staan nooit hoog aangeschreven in de lijst van betrouwbaarste merken. Daar heeft die laatste nu een antwoord op, en dat komt in de vorm van meer standaardgarantie.

Ergens tussen Duitsers en Japanners

Jaguar laat namelijk weten dat vanop heden al zijn nieuwe auto's gedekt worden door vijf jaar garantie, of 150.000 kilometer afhankelijk van wat er zich het eerste voordoet. Bovendien krijgen eigenaars standaard drie jaar pechhulp mee, en die wordt nadien tot in het oneindige verlengd zolang je het jaarlijkse onderhoud en een zomer- of wintercheck laat uitvoeren bij de Jaguar-dealer. Ook indien je auto even elders service gehad heeft, kan je die Jaguar Assistance weer een jaartje activeren door simpelweg terug bij hen op onderhoud te gaan en uiteraard hun hersteladviezen nauwgezet te volgen. Zo kan jij niet alleen besparen op een externe pechverhelping maar verzekert de constructeur zich er ook van dat klanten langer in het officiële netwerk blijven, wat voor hen dan weer mooi meegenomen is.

Jaguar XE en XF Dynamic 2022

Jaguar doet dit naar eigen zeggen voornamelijk om de restwaarde van zijn modellen in herverkoop te verzekeren, al kunnen we ons voorstellen dat je als nieuwe klant ook gewoon flink wat meer op je gemak zit in een auto met vijf in plaats van drie jaar fabrieksgarantie. Voorheen hanteerde Jaguar een waarborg van drie jaar, een cijfer dat we ook bij een aantal andere premiumconstructeurs zoals BMW en Audi zien terugkomen. Daarmee bieden de Britten nu meer garantie dan de meeste directe concurrenten, al gaat het wel niet helemaal de Lexus-toer op met hun verbluffende tien jaar garantie.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
JL 13:34
afbeelding van JL

Vijf jaar is ook maar een minimum. Van de week een mail gekregen van Toyota. Dat ze de garantie op een leasing-Corolla waar ik al even niet meer mee rijd verlengen tot 10 jaar. En dat is dan een auto die al anderhalf jaar rondrijdt.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws