Te veil: de échte Bondauto van Sean Connery

Aston Martin DB5 Sean Connery

James bond en de Aston Martin DB5, ze vormen een bijna onafscheidelijk duo. Maar wist je dat Bondacteur Sean Connery in zijn vrije tijd ook met een DB5 reed? En dat die voor een luttele 1,4 tot 1,8 miljoen dollar de jouwe kan zijn?

Tweedehands zijn ze niet goedkoop, die Aston Martin DB5-modellen. Niet alleen door hun historische waarde, maar ook door de onbreekbare link met ‘s werelds beroemdste filmspion James Bond. Want zeg nu zelf: associeer je zo’n zilvergrijze DB5 niet meteen met machinegeweren, een schietstoel, draaiende nummerplaten en een kogelwerend schild?

Aston Martin DB5 Sean Connery

”Best mogelijke exemplaar”

Toegegeven: die gadgets heeft deze DB5 met chassisnummer DB5/1681/R niet, maar hij heeft wel een andere onmiskenbare link met 007. De tweede eigenaar van dit exemplaar was namelijk niemand minder dan Sir Sean Connery, en als je er op de Broad Arrow Auctions-veiling van 18 augustus in Monterey zo’n 1,4 tot 1,8 miljoen euro voor veil hebt, dan kan jij de derde eigenaar worden.

Sir Connery was een grote fan van de Aston Martin DB5, en een nog grotere petrolhead, zo blijkt. Het veilinghuis waar hij nu onder de hamer gaat, vond de DB5 voor de beroemde Schot nadat hij hen de briefing had gegeven “het best mogelijke exemplaar te vinden”. Sir Connery wilde geen exemplaar met gadgets uit de film, omdat vooral de machinegeweren de voorkant veel te zwaar maakten. Kijk, daaraan herken je de echte autofan. Na zijn aankoop kreeg Connery’s DB5 enkele nieuwe mechanische onderdelen en een nieuwe laag verf in Snow Shadow Grey.

Aston Martin DB5 Sean Connery

Sir Jackie Stewart

De nieuwe eigenaar koopt niet alleen een Aston Martin van een legendarische eigenaar, hij krijgt er ook een ritje in de DB5 bovenop van Connery’s boezemvriend Sir Jackie Stewart. Bovendien gaat een flink deel van de opbrengst van de veiling naar een van de goede doelen die de Schotse acteur graag steunde.

Aston Martin DB5 Sean Connery

(Foto’s: Alex Penfold/Broad Arrow Group)

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws