Posers opgepast: Frankrijk verbiedt stilstaan voor verlaten pitstop van Reims-Gueux

Jaguar XE Reims Edition 2019

Frankrijk is misschien wel op slag een toeristische trekpleister armer. Sindskort is het namelijk verboden om met je auto stil te staan voor de oude pitstops van het verlaten circuit van Reims-Gueux. Dat was voordien één van de locaties bij uitstek voor autofotografen.

We kennen het allemaal: je bent trots op je auto, en je schrikt er niet van terug om er af en toe eens een kiekje van te schieten op een mooie locatie. Passeer je bijvoorbeeld een verlaten racecircuit op je weg, dan wordt het al helemaal verleidelijk. Maar niet als het aan de gemeenteraad van Gueux ligt…

Gevaarlijk gedrag

Midden vorige maand keurde de Franse gemeente namelijk een nieuwe wet goed die — tot hiertoe weinig wereldschokkend — het ‘parkeren langs de D27’ verbiedt. Het doel van deze bepaling was echter niet zozeer om achtergelaten auto’s te vermijden of wildparkeren tegen te gaan, maar wel om een einde te maken aan de soms hinderlijke toestroom van autofanaten en hun vaak gepimpte bolides. Langs de bewuste weg ligt namelijk de pitstop van het voormalige circuit van Reims-Gueux, en die vervallen constructie heeft zich door de jaren heen ontplooid tot één van de locaties bij uitstek voor wie zijn geliefde automobiel op de gevoelige plaat wil vastleggen. Jawel: ook wij maakten ons er een dik decennium geleden al schuldig aan…

Jaguar XE Reims Edition 2019

Wie het vanaf nu waagt om stil te staan op de befaamde pitlane riskeert dus een boete, en daar heeft het gemeentebestuur zijn redenen voor. Door de stijgende populariteit van de locatie werd er namelijk steeds vaker gevaarlijk gedrag gemeld in de omgeving, zoals auto’s die er midden op de weg manoeuvreren of net aan zo hoog mogelijke snelheden voorbij de originele tribunes razen. De organisatie die zich bezighoudt met het conserveren van de ruïnes betreurt de beslissing van het gemeentebestuur echter, en belooft dat autofanaten hun gedroomde foto wel nog zullen kunnen nemen tijdens georganiseerde ‘open dagen’. Of dit voldoende zal zijn om de waaghalzen er weg te houden, is nog maar de vraag.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
FLP 09:44
afbeelding van FLP

Heel spijtig dit! Prachtige locatie als je geïnteresseerd bent in autosportgeschiedenis. Ook heel spijtig voor les amis van het circuit die het allemaal onderhouden en opknappen. Voor wie doen ze het nog, nu je er bijna niet meer kan/mag gaan kijken?

this 09:37
afbeelding van this

Jammer dat ze voor de makkelijke optie gaan en het in zijn geheel verbieden. In plaats van de rotte appels te viseren.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws