Eindelijk zekerheden: Volkswagen Golf terug Europese verkooptopper in februari 2022

Volkswagen Golf Productie 2022

De bewijzen zijn er: de wereld valt stilaan terug in zijn gewoonlijke plooi. De Volkswagen Golf prijkt namelijk opnieuw bovenaan de verkoopranglijst van Europa, ondanks de vele obstakels die de autoindustrie nog steeds in de weg staan.

Het leven van de gemiddelde autofabrikant loopt de voorbije jaren allesbehalve op wieltjes. Eerst gingen er minder nieuwe auto's over de toonbank door de coronacrisis, dan waren er plots te weinig microchips om de toename aan bestellingen terug te kunnen volgen en nu krijgt het land waar een groot deel van de kabelbomen voor de autoindustrie vandaan komt een militaire invasie te verduren. Tussen al die slecht-nieuws-shows in verschijnt er nu plots wat licht aan het einde van de tunnel, en dat komt in de vorm van de immer geruststellende Volkswagen Golf.

Comeback

Die bekende middenklasser staat namelijk al decennia te boek als het bestverkopende model op Europese bodem, maar door al die obstakels zakte de Golf steeds dieper in de ranglijsten. In oktober 2021 kende het model zelfs een historisch dieptepunt, wanneer de über-Volkswagen plots niet eens meer te vinden was in de Europese top-10 van bestsellers. Hij werd toen zelfs ingehaald door zijn SUV-broertje, de T-Roc.

Dacia Sandero 2022

Nu is de Golf helemaal terug, want vorige maand stond hij opnieuw op de eerste plaats in de lijst van bestverkochte modellen. Zo werden er volgens informatie van Dataforce in totaal 15.122 exemplaren besteld, waarmee de Volkswagen het beter deed dan de Peugeot 208 (14.686) en de Dacia Sandero (14.162). Die Dacia gaat wel nog met de voorlopige titel van bestverkochte auto van 2022 aan de haal, waar de Golf maar goed is voor een derde plaats na de 208. De Golf heeft dus wel nog wat achterstand in te halen, maar er is nog tijd...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws