BMW verkoopt in China X5 met wielbasis van X7

BMW X5 Li China

Verlengde auto's zijn in China geen nieuwigheid. BMW brengt er nu een X5 Li aan de man met een 13 cm langere wielbasis. Waardoor de X5 plots de voetafdruk van een X7 heeft. Net wat stijlvoller dan die grote kolos, toch?

Elke automarkt heeft haar eigen fenomenen. Zo is de Europeaan verzot op zijn stationwagens, de Amerikaan op zijn pick-ups en de Chinees op zijn verlengde versies. Geen mop, want ongeveer elk automerk verkoopt in China een verlengde versie van een bij ons gekende auto. Neem nu BMW, die brengt al een jaartje of drie een met 11 cm verlengde 3 Reeks aan de man in China. Daar komt nu een vernieuwde X5 "Long Wheelbase" bij. Al heet die in China X5 Li.

Extra zitcomfort

Die X5 Li voegt tussen de wielen 13 centimeter toe. Extra centimeters die uitsluitend naar het zitcomfort van de inzittenden achteraan gaan. Kijk je heel goed naar de flank van de X5 Li, dan zal je opmerken dat de achterdeur net wat langer oogt dan die van de bij ons gekende X5. Verder zijn er geen designwijzigingen. In tegenstelling tot wat we graag willen geloven blijven de rijken der China graag onder de radar in het straatbeeld.

BMW X5 Li China

De verlengde X5 valt te verkrijgen als xDrive30Li of xDrive40Li. Die eerste koppelt een 2-liter viercilinder turbobenzine van 260 pk aan vierwielaandrijving, de tweede doet beroep op vierwielaandrijving en een 325 pk sterke zes-in-lijn. Adaptieve dempers zijn standaard, luchtvering optioneel. Hoe riant het achterin zitten is in zo'n X5 Li kunnen we niet tonen, want er zijn geen officiële plaatjes van de achterbank (China will be China). Verwacht zo'n X5 Li niet meteen in het Westen, want de verlengde X5 wordt lokaal gebouwd in Dadong, Shenyang via een joint venture tussen BMW en Brilliance.

BMW X5 Li China

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Yannick 10:15
afbeelding van Yannick

bizar dat die korte Chinezen allemaal van die lange auto's willen.
het zou mij veel logischer klinken moest zoiets voorvallen in Nederland ofzo,
daar is de gemiddelde mens wel wat groter. Of breder maken voor de Amerikanen...

John 17:18
afbeelding van John

Compensatie drang. Zelfde met BMW rijders :-D

this 09:07
afbeelding van this

Vreemde opmerking om dat op een autoliefhebbers site te gaan posten.

De reden volgens mij is omdat je dan met een goedkopere auto zit qua taksen ipv dat je een X7 zou moeten gaan kopen. In die landen is de belasting op uitstoot en buitenlandse merken gigantisch hoog voor zover ik weet.

Adriaan 15:29
afbeelding van Adriaan

En laat ons eerlijk zijn, een verlengde x5 ziet er ook gewoon zoveel beter uit dan moeders mooiste x7...

Jos D. 19:07
afbeelding van Jos D.

Nochtans klopt dat. Hoe langer de wagen, hoe groter de status. Althans in de leefwereld van de Chinees.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws