Eerste botsproeven van 2022: Euro NCAP reikt 6 keer 5 sterren uit

Volkswagen Taigo Euro NCAP 2022

Bij een nieuw jaar horen nieuwe voornemens. Die van de dames en heren bij Euro NCAP zijn alvast duidelijk: nog meer nieuwe auto’s op nog accuratere wijze tegen een muur lanceren. Deze zeven modellen bijten de spits af, met meteen zes maximumscores tot gevolg.

Het moet toch een vak apart zijn, botsproefmeester — of hoe heet dat dan — bij Euro NCAP. Vorig jaar knalden er onder hun toeziend oog een totaal van 33 gloednieuwe auto’s te pletter, goed voor een aantal hoogvliegers en hier en daar een kleine catastrofe. Dit jaar gaat de vernielzucht in de naam van de wetenschap gewoon verder, en die begint bij deze zeven modellen.

Renault-revanche

Als eerste waren de Renault Mégane E-Tech Electric, de Volkswagens Taigo, Polo en ID.5, de Lexus NX, de Ford Tourneo en de BMW 2 Reeks Coupé aan de beurt. Die eerste zes waren meteen goed voor de hoogst mogelijke score van vijf sterren. Enkel de BMW viel enigszins uit de boot met een resultaat van vier sterren, al is ook dat tegenwoordig helemaal niks om beschaamd over te zijn.

Vooral Renault is vermoedelijk in de zevende hemel met het resultaat van zijn Mégane E-Tech Electric, want eind vorig jaar kwamen de elektrische modellen van het concern nog op geheel andere wijze in het nieuws. Toen lieten de Dacia Spring en de Renault Zoë nog de slechtste scores van het jaar optekenen met respectievelijk één en nul sterren. Op de video hierboven is te zien hoe de elektrische Mégane die cijfers in een paar klappen doet vergeten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws