Nieuwe Toyota Land Cruiser kopen? Dat is dan 4 jaar wachten op levering!

Toyota Land Cruiser

Dat levertijden bij sommige automerken door het wereldwijde chiptekort hallucinante vormen aanneemt is een publiek geheim. De vorig jaar gelanceerde nieuwe generatie Toyota Land Cruiser blijkt wereldwijd echter de koning der levertermijnen te worden. Toyota laat in een officieel statement weten dat wachttijden kunnen oplopen tot... 4 jaar!

Jaren wachten op je nieuwe auto, het was ooit een luxeprobleem van hypercarkopers. Tegenwoordig wordt het geduld van meer modale autokopers ook dermate op de proef gesteld. Met dank aan het wereldwijde chiptekort en quarantaineregels natuurlijk. Hoewel Toyota niet meteen te boek staat als een leverancier met hallucinant lange wachttijden, blijkt één model van het merk evenwel de kwalijke kroon op te mogen zetten. De wereldwijde vraag voor de vorig jaar voorgestelde Land Cruiser is zo groot, dat de wachtlijst kan oplopen tot 4 jaar.

Nu bestellen is wachten tot 2026

Vier jaar wachten, op een werkpaard met ladderchassis en dikke V6-motoren onder de kap. Je zou smalend kunnen afvragen of de nieuwe Land Cruiser überhaupt een chip aan boord heeft. De leveringstermijn bleek echter zo'n proporties aan te nemen dat Toyota besloot een officiële verontschuldiging op haar Japanse website te posten.

Toyota Land Cruiser

In die verontschuldiging bedankt Toyota potentiële kopers voor de Land Cruiser. Al zegt het er meteen bij: "Als je nu een bestelling plaatst, kunnen levertijden oplopen tot 4 jaar. We doen ons uiterste best om de levertermijn te verkorten. We verontschuldigen ons oprecht voor dit probleem." Vanwaar die grote populariteit? Alvast niet vanuit Europese en Amerikaanse markt. Op beide markten is de nieuwe generatie namelijk afwezig. Vooral het Midden-Oosten is helemaal gek van de die-hard offroader met luxe-interieur. Omdat het veertien jaar geleden is dat Toyota een nieuwe generatie lanceerde is de kans reëel dat alle Land Cruiser-fans hun exemplaar in willen wisselen voor een nieuwe. Al zullen ze dus wel even geduld moeten uitoefenen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws