De populairste geëlektrificeerde auto is… een Toyota Corolla

Toyota Corolla break, hatchback, sedan 2022

De verkoopcijfers voor 2021 blijven maar binnenstromen, deze keer ook uit het Toyota-kamp. Hun Corolla eist namelijk de positie op van meest ingeschreven geëlektrificeerde auto van ons land, en ook de complete top-drie van populairste full-hybrid-wagens draagt het Toyota-logo.

Toegegeven: elektrificatie komt tegenwoordig in verschillende vormen en maten. Zo kan je steeds meer volledig elektrische modellen vinden maar durft ook een auto met een verbrandingsmotor voorzien van een starter-generator zichzelf een “Hybrid”-badge opspelden. De Toyota Corolla Hybrid vinden we ergens daartussenin, want met zijn compacte batterijpakket en extra elektromotor rekent die zich tot de categorie van de zelfopladende hybrides — niet te verwarren met de plug-inhybrides, want hun grotere batterij moet je wel opladen met een stekker. Volg je nog?

Hybridefilosofie

Stroom is echter stroom, en wanneer je de inschrijvingscijfers van alle auto’s met een elektromotor in hun aandrijflijn bij elkaar gooit, komt de Toyota Corolla als populairste model uit de bus. De Japanners wisten er vorig jaar 3.825 exemplaren van aan de Belg te brengen, waarmee de middenklasser zijn merkgenoten Yaris (3.128) en CH-R (2.339) inhaalt. Die twee modellen vervolledigen trouwens de top-drie van meest ingeschreven zelfopladende hybrides in ons land — want die lijst kleurt natuurlijk helemaal Toyota.

Toyota CH-R Hybrid 2022

De constructeur zet dan ook al decennia in op het hybrideconcept, en dat werpt zijn vruchten af: maar liefst 78% van de vorig jaar verkochte Toyota’s stond onder stroom. Daaronder vinden we sinds kort niet alleen zelfopladende hybrides maar ook plug-inhybrides zoals de RAV4 PHEV of Prius Plug-in. Later dit jaar brengen de Japanners ook voor het eerst een volledig elektrische personenwagen naar onze markt in de vorm van de bZ4X.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws