Aston Martin bouwt eerste Valkyrie voor klant

Aston Martin Valkyrie productiemodel

De eerste Valkyrie-koper zal binnenkort zijn langverwachte hypercar in ontvangst mogen nemen. Na heel wat ontwikkeling is er vorige week namelijk een eerste exemplaar van de band gerold. Hoewel we in dit geval niet echt van een band mogen spreken: de auto is volledig handgemaakt.

Toegegeven, de Aston Martin Valkyrie lijkt inmiddels wat oud nieuws. De hypercar werd al in 2016 voorgesteld maar kende sindsdien nog heel wat doorontwikkeling. Voorlopig waren er dus nog geen betalende klanten die hun Valkyrie in ontvangst hadden mogen nemen, en daar komt binnenkort verandering in.

150 x 2.000 uren

Aston Martin heeft namelijk aangekondigd dat de eerste productie-Valkyrie vorige week de fabriek in Gaydon verlaten heeft. De hypercar wordt in een beperkte oplage van 150 exemplaren geproduceerd en helemaal met de hand gemaakt. Daarvoor hebben de monteurs alles samen 2.000 manuren nodig per auto. Het kan dus wel even duren voor alle Valkyries geleverd zijn, en dat is voor één keer niet de schuld van de halfgeleidercrisis.

Aston Martin Valkyrie productielijn

Aston Martin noemt zijn Valkyrie zelf de eerste echte Formule 1-wagen voor de openbare weg. De hypercar vertrouwt op een hybride-aandrijflijn op basis van een atmosferische V12 van 6.5 liter groot. Zo produceert de auto in totaal 1160 pk, goed voor een 0-naar-100-sprint van amper 2,5 seconden. Naast de coupé presenteerde Aston Martin eerder dit jaar ook een cabrioversie van de Valkyrie, de Valkyrie Spider. Die wordt in een oplage van nog eens 85 exemplaren gebouwd en wordt vermoedelijk eind 2022 geleverd.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws