Balans chiptekort: nieuwe inschrijvingen in oktober met één derde gedaald tegenover vorig jaar

BMW i4 productie

Automobielfederatie FEBIAC heeft zijn Belgische inschrijvingscijfers voor oktober vrijgegeven en daar word je als autofan hoegenaamd niet gelukkig van. Zo noteert de organisatie een daling van ruim 1/3 in de inschrijvingen van nieuwe personenwagens ten opzichte van oktober 2020.

FEBIAC, de Belgische en Luxemburgse Automobiel- en Tweewielerfederatie, heeft inkijk gegeven in zijn cijfers voor de maand oktober en daar wordt vermoedelijk enkel de tweedehandshandelaar vrolijk van. De inschrijvingen van zowat alle soorten nieuwe voertuigen in ons land vertoont een sterk dalende trend, waarbij vooral het segment van de nieuwe personenwagens zware klappen krijgt. De motorfiets stelt het daarentegen goed met een stijging van 3,9% ten opzichte van vorig jaar. Dan toch maar een Motofans-pagina opstarten?

Magere jaren

Om toch nog even bij de nieuwe personenwagens te blijven zien we een exact cijfer van -35,3% verschijnen in de Belgische inschrijvingscijfers ten opzichte van oktober 2020. De totale balans voor de eerste 10 maanden van 2021 komt daarmee op -9% te staan in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Ook de inschrijvingscijfers van nieuwe lichte bedrijfswagens daalden in oktober maar over het hele jaar gezien komen de bestelbusjes wel nog positief uit de vergelijking.

Inschrijvingen FEBIAC oktober 2021

De gebrekkige toestroom aan nieuwe auto’s hebben we natuurlijk te danken aan het inmiddels alomtegenwoordige probleem met de halfgeleiders. We mogen echter niet vergeten dat bovenstaande cijfers de vergelijking tonen met vorig jaar, en toen lag een deel van de autosector eveneens plat door Covid-19-lockdowns. De situatie in de auto-industrie is dus op zijn zachtst gezegd niet rooskleurig.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws