Polestar op weg naar de beurs

Polestar beurs Nasdaq PSNY

Volvo’s elektrische zustermerk Polestar is op weg naar de beurs. Het krijgt daarvoor de hulp van Gores Guggenheim, een bedrijf dat al genoteerd staat op technologiebeurs Nasdaq. De beurswaarde van Polestar wordt geschat op 20 miljard dollar.

Vier jaar na de oprichting van Polestar als afzonderlijk merk binnen de Chinese Geely-groep trekt het Volvo-zustermerk naar de beurs. Polestar slaat daarvoor de handen in elkaar met Gores Guggenheim, een zogenaamd special purpose acquisition company, om de klassieke beursintroductie te vermijden. Gores Guggenheim staat al genoteerd op technologiebeurs Nasdaq en richt samen met Polestar het beursgenoteerde bedrijf Polestar Automotive Holding UK Limited (PSNY) op. De beurswaarde van Polestar wordt geschat op 20 miljard dollar.

Sinds het begin in 2017 heeft Polestar twee modellen op de markt gebracht: de Polestar 1 en Polestar 2. Volgend jaar moet daar de eerste elektrische SUV bij komen, de Polestar 3. Tegen 2023 wil Polestar het aantal markten waarop het actief is, uitgebreid hebben van veertien naar dertig. Het jaar daarop, in 2024, moeten er in totaal drie nieuwe modellen aan het gamma worden toegevoegd.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws