Jaguar C-Type Continuation is nieuwe oude race-Jag

Jaguar C-Type Continuation vooraan

70 jaar geleden won Jaguar de 24 uur van Le Mans met zijn C-Type, en wel in het eerste levensjaar van het model. Om dat te vieren pikken de Britten de draad even weer op met de C-Type Continuation, een beperkte oplage van de legendarische racewagen volgens de originele bouwplannen.

We schrijven 1951 wanneer Jaguar met de C-Type op de proppen komt, een gladde racewagen die zou uitgroeien tot een van de meest iconische bolides in de geschiedenis van het merk. Datzelfde jaar nog eiste hij de overwinning op tijdens de 24 uur van Le Mans en twee jaar later, in 1953, behaalden de Jaguar C-Types zelfs een eerste en tweede plaats in de wedstrijd. Het zijn de bouwplannen van die laatste twee competitiebeesten die Jaguar nu van onder het stof haalt om zijn C-Type Continuation vorm te geven.

Carburateurs in de configurator

De nieuwe C-Type Continuations zullen dus in beperkte oplage gebouwd worden volgens de officiële specificaties van het toenmalige fabrieksteam. Dat geeft de wagen een 3.4-liter zescilindermotor met drie Weber-carburateurs en een vermogen van 220 pk. Daarnaast wordt de C-Type voorzien van schrijfremmen, een primeur in de auto-industrie die vanaf 1952 in het recept van de racewagen stond. Op de bevestigingspunten voor een modern raceharnas na zijn zo alle onderdelen origineel, al maakt Jaguar wel gebruik van 3D CAD-technologie om de auto tot in het kleinste detail te kunnen namaken.

Het allerleukste aan de C-Type Continuation is misschien nog wel dat Jaguar de auto gewoon in zijn configurator gestoken heeft. Zo kan je naar hartenlust je ideale C-Type samenstellen alsof het terug 1951 was—als ze toen al computers en configuratoren zouden gehad hebben, wel te verstaan.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
monique vos 17:07
afbeelding van monique vos

De Jaguar is sowieso één van de bekendste automerken. Niet alleen door zijn luxueuze uitstraling, maar ook door de top A-kwaliteit voertuigen. Op verschillende momenten had de Jaguar bewezen de nummer één positie te verdienen. Een pracht van een auto om te bewonderen. Is het wel mogelijk om moderne alarmsystemen in zo’n oud model te plaatsen? Ik denk aan iets als voertuigvolgsysteem of startblokkering van https://www.klassealarm.nl/klasse-4-alarm.html

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws